Trucks

Mattias Ahlberg Томас Турессон
2024-01-29
Технології та інновації
Authors
Mattias Ahlberg
Total Offer Intro Manager
Томас Турессон
Менеджер із комерціалізації нових пропозицій

Нові вантажівки та функції від Volvo Trucks — усе, що вам потрібно знати

Оптимізована енергоефективність, покращена оглядовість і чудові умови для водіння — ось чого можна очікувати від інновацій, представлених Volvo Trucks 29 січня. Ці ключові покращення функцій гарантують значні переваги для транспортної галузі, водіїв і суспільства в цілому. Ось огляд найважливіших новин.
 

Нещодавньо представлені нові вантажівки та інновації від  Volvo Trucks - це одне із наймасштабніших запроваджень у сегменті великотоннажних вантажівок за останні роки. Воно охоплює все: від зовнішнього дизайну та аеродинаміки до технологічних інновацій, спрямованих на підвищення енергоефективності та безпеки. Це також стосується нового економічного двигуна D17 для Volvo FH16 і Volvo FH16 Aero з вражаючими потужністю та крутним моментом. Нові продукти та функції розроблено для задоволення потреб і побажань суспільства, транспортних компаній і водіїв. 

 

Ось список найважливіших новин:  

  1. Нова аеродинамічна кабіна — представлена для моделей Volvo FH Aero та Volvo FH16 Aero;
  2. Система оглядових камер — доступна для більшості моделей вантажівок;
  3. Покращення аеродинамічних характеристик для всіх кабін;
  4. Покращена звукова система та інші оновлення всередині;  
  5. Модель Volvo FH Aero з кабіною Globetrotter XXL доступна для всіх сегментів в Європі;  
  6. Новий двигун потужністю до 780 кінських сил із крутним моментом 3800 Н·м для Volvo FH16 і FH16 Aero;
  7. Функція економії палива I-See стала ще кращою.
     

«Надзвичайно приємно, що ми можемо запропонувати нашим клієнтам такий вражаючий набір інновацій і новинок. Це суттєвий крок для підвищення енергоефективності та зменшення вуглецевого сліду. Ми також підвищуємо безпеку завдяки покращенню оглядовості, запроваджуючи систему оглядових камер, яка замінює традиційні дзеркала. Крім того, ми забезпечуємо кращі робочі умови для водіїв. Я впевнений, що це принесе користь як транспортній галузі, так і суспільству в цілому», — говорить Томас Турессон, менеджер із комерціалізації нових пропозицій у Volvo Trucks.
 

Абсолютно нова енергоефективна аеродинамічна кабіна

Найпомітнішою інновацією є нова аеродинамічна кабіна, яка розроблена для моделей Volvo FH Aero та Volvo FH16 Aero. Завдяки змінам у Директиві Європейського Союзу щодо ваги та розмірів ми змогли подовжити передню частину кабіни, щоб зменшити опір повітря. Крім того, конструкцію кабіни було ретельно вдосконалено для оптимальної аеродинаміки.
 

«Зниження опору призводить до покращення енергоефективності вантажівок із будь-яким силовим агрегатом — дизельним, газовим чи електричним. А це, у свою чергу, призводить до зменшення викидів вуглекислого газу та зниження витрат клієнта. Це значний прогрес для операторів», — говорить Маттіас Алберг, менеджер із впровадження загальних пропозицій у Volvo Trucks.    
 

Щоб дізнатися більше та побачити нові Volvo FH Aero та Volvo FH16 Aero в дії, перегляньте цей фільм про повний модельний ряд.

Як система оглядових камер Volvo Trucks покращить водіння

Іншим важливим оновленням є використання у вантажівках Volvo Trucks системи оглядових камер замість традиційних дзеркал. Ця система пропонує кілька ключових переваг:

 

  • Камери, розміщені на крилах, забезпечують мінімальний опір повітря порівняно з традиційними дзеркалами. 
  • Покращений прямий огляд без перешкод, які чинять звичайні дзеркала.
  • Дощ і бруд на бічному вікні більше не впливають на оглядовість позаду.
  • Функція «Розширення поля зору» дає водієві змогу керувати вантажівкою безпечніше завдяки кращій обізнаності щодо того, що відбувається навколо. 
  • Водій може орієнтуватися завдяки лініям закінчення причепа головного заднього виду, особливо під час зміни смуги руху.
  • Покращене бачення вночі завдяки інфрачервоній технології.
  • Для підвищення безпеки водія систему можна активувати з панелі управління біля ліжка, коли вантажівку припарковано, щоб контролювати будь-яку діяльність навколо неї. 
     

«Це високоякісна система, і я хочу підкреслити, що наша кутова камера з боку пасажира, яка себе добре зарекомендувала, також доступна з цією установкою, розташованою поряд із камерою заднього виду на тому ж крилі», — говорить Маттіас Алберг.
 

Система оглядових камер доступна для кабін усіх моделей, крім кабін із надзвичайно низьким дахом або класифікацією FLADR. Тут можна знайти більше інформації про відмінності між системою оглядових камер і традиційними бічними дзеркалами.

Завдяки заміні бічних дзеркал система оглядових камер сприяє покращенню аеродинаміки та оглядовості.

Чому маленькі покращення мають велике значення

У всіх кабінах були зроблені як видимі, так і невидимі вдосконалення для покращення аеродинамічних характеристик. До них належать зменшення зазорів і покращені ущільнення між компонентами кабіни для забезпечення плавнішого потоку повітря. Область над лобовим склом також було оптимізовано для мінімізації опору повітря. 
 

«У підсумку, ми запровадили численні невеликі вдосконалення, які в сукупності покращують аеродинамічні характеристики кабіни. Також було модернізовано всі елементи освітлення, у яких тепер установлено виключно світлодіодні лампи. Для створення сучаснішого вигляду ми розробили новий дизайн металевої емблеми Volvo, який узгоджується із загальною естетикою», — говорить Томас Турессон.
 

А як щодо оновлень усередині?

Салон вантажівки також характеризується оновленим зовнішнім дизайном і перспективним підходом. Основна увага тут приділяється створенню кращих умов праці та життя для водіїв.
 

  • Удосконалена звукова система з додатковими підсилювачами та сабвуферами для покращення вражень. 
  • Оновлений інтерфейс на додатковому дисплеї, що дає змогу персоналізувати перегляди.
  • Збільшена кількість роз'ємів (USB-C) для заряджання таких пристроїв, як мобільні телефони, планшети тощо. 
  • Нова мікрохвильова піч гарно вбудована в передню полицю для кращого доступу.
  • Екрани системи оглядових камер розташовано на передній стійці для оптимізації прямої оглядовості.
  • Новий пульт із вбудованою функцією керування світлом.
     

Чи буде кабіна Globetrotter XXL доступна для інших сегментів?

Оскільки оновлена Директива Європейського Союзу щодо ваги та розмірів дозволяє використовувати довші кабіни з аеродинамічним дизайном, тепер на європейських дорогах можна використовувати вантажівки з кабіною Volvo Globetrotter XXL. Це означає, що Volvo FH Aero та Volvo FH16 Aero з кабіною Globetrotter XXL можна використовувати в усіх сегментах в Європі без впливу на вантажність. Незалежно від того, що ви перевозите — ліс, цемент чи автомобілі, тепер ви можете насолоджуватися комфортом у просторішій кабіні з ширшим ліжком. 

«Це справжня перевага для водіїв, які тривалий час проводять у дорозі», — каже Маттіас Алберг.

Маттіас Алберг, менеджер із впровадження загальних пропозицій у Volvo Trucks, і Томас Турессон, менеджер із комерціалізації нових пропозицій у Volvo Trucks.
«Надзвичайно приємно, що ми можемо запропонувати нашим клієнтам такий вражаючий набір інновацій і новинок. Це суттєвий крок для підвищення енергоефективності та зменшення вуглецевого сліду».

Більше потужності та крутного моменту для сегмента перевезень великотоннажних вантажів

Ще одним істотним удосконаленням у сегменті перевезень великотоннажних вантажів є впровадження абсолютно нового 17-літрового двигуна. Цей найпотужніший двигун із коли-небудь створених Volvo має потужність 780 кінських сил і крутний момент 3800 Н·м.
 

«Це двигун світового рівня з точки зору технологій. Він є енергоефективним і відрізняється високою чуйністю, меншою вагою, високою продуктивністю та покращеними характеристиками гальмування. Завдяки високому крутному моменту водії можуть довше їхати на вищих передачах і економити паливо. Це позитивно позначається на довкіллі, а також на прибутку», — каже Томас Турессон.

 

Новий двигун випускається у трьох різних версіях:

  • 600 к. с. і 3000 Н·м
  • 700 к. с. і 3400 Н·м
  • 780 к. с. і 3800 Н·м
Абсолютно новий 17-літровий двигун — найпотужніший із коли-небудь створених Volvo Trucks — забезпечує потужність до 780 кінських сил і крутний момент 3800 Н·м.

Більший комфорт водія з I-See 

До інших новинок, спрямованих на покращення комфорту водія, належать удосконалення функції I-See, яка тепер стала ще ефективнішою. Її було оновлено для адаптації швидкості вантажівки до різких поворотів, кільцевих розв’язок і швидкісних режимів. Це покращує якість водіння та збільшує використання круїз-контролю.  

«Мета полягає в тому, щоб водії могли використовувати круїз-контроль протягом більшої частини своїх поїздок. Це покращує комфорт водія, а також зменшує споживання енергії та викиди вуглецю. Одночасно водії насолоджуються комфортнішими умовами праці завдяки допоміжним функціям, які спрощують виконання завдань», — говорить Томас Турессон.  

Загалом ці інновації пропонують великі можливості у транспортній галузі для досягнення цілей сталого розвитку, підвищення безпеки, а також залучення й утримання водіїв.

Хочете дізнатися більше? Ознайомтеся з нашими вантажівками й дізнайтеся, як ми можемо оснастити їх відповідно до ваших потреб.