Trucks

Volvo Trucks представляє новий Volvo FH — вантажний автомобіль нового покоління, розроблений з акцентом на комфорт та продуктивність водія

Volvo Trucks представляє новий Volvo FH з оновленою кабіною, інноваційними функціями безпеки та орієнтованим на водія робочим середовищем. Основна мета нового дизайну — забезпечити водієві більш продуктивне, безпечне та комфортне життя в дорозі.
08A3977 FH 4x2, напівпричіп, дальні рейси автомагістралями
Використовуючи різні конфігурації трансмісії та шасі, новий Volvo FH можна пристосувати до широкого спектру задач та значно знизити витрати палива і викиди CO2.

«Модель Volvo FH вже багато років є улюбленою серед водіїв вантажівок, особливо тих, хто добру частину свого життя проводить у дорозі», — говорить Роджер Альм, президент Volvo Trucks. «З новим Volvo FH ми продовжуємо нашу чітку спрямованість на розробку вантажівок та пропонування послуг, які можуть допомогти водіям робити свою справу на найвищому рівні».

Увага до водія допомагає залучати кваліфікованих фахівців
Акцент на водіях робиться тому, що вони мають величезний вплив на показники перевізників з точки зору продуктивності, ефективності та обслуговування клієнтів. «Гарний водій може зробити величезний внесок у прибутковість нашого клієнта», — продовжує Роджер Альм. «І в усьому світі ми спостерігаємо хронічну нестачу кваліфікованих водіїв. Випустивши цю нову вантажівку, яка надає пріоритет продуктивності та комфорту професійного водія, ми зробили важливий крок уперед, допомагаючи нашим клієнтам залучати та утримувати найкращих водіїв».

Інтер'єр створює чудове робоче середовище для водія
Увага, приділена водіям, найбільш очевидно проявляється в оновленому робочому середовищі та інтер'єрі. Їх робоче місце зосереджене навколо модернізованої приладової панелі, оснащеної повністю цифровим 12-дюймовим дисплеєм приладів з високою роздільною здатністю, і яка включає фіксований тримач для чашок і відкрите сховище для речей з підсвічуванням, керованим датчиком руху. Дисплей приладів дозволяє водієві обирати між чотирма різними видами екрану залежно від ситуації на дорозі та інформації, яку потрібно бачити.

Додатковий 9-дюймовий боковий дисплей забезпечує інформаційно-розважальні функції, навігаційну допомогу, інформацію про транспортний засіб та відображення видів з камер. Дисплей, до якого легко дістати, дозволяє водію взаємодіяти різними способами: за допомогою інтуїтивно розташованих кнопок на кермі, за допомогою голосового управління або безпосередньо через сенсорний екран і панель управління на дисплеї.

«Легкий доступ до різноманітної інформації підвищує здатність водія працювати ефективніше, безпечніше і комфортніше», — констатує Карін Ларссон, головний дизайнер в області досвіду користувача та людино-машинної взаємодії у Volvo Trucks. «Представлення інформації значно покращилося з новими екранами. Тепер головна взаємодія зосереджена на боковому дисплеї, який знаходиться в межах легкої досяжності з водійського сидіння. У такий спосіб відволікання зведені до мінімуму, оскільки ключова інформація для кермування чітко відображається на зручному та легко видимому дисплеї приладів».

Як дисплей приладів, так і боковий дисплей працюють багатьма мовами.

З новим стрункішим, ергономічним перемикачем передач I-Shift переміщення всередині салону стало легшим, ніж будь-коли раніше. Для водіїв, яким потрібна значно більша ємність акумулятора, доступна розумна здвоєна система акумуляторних батарей, яка забезпечує запас енергії для запуску двигуна. Нові тканини і кольори забезпечать широкі можливості для індивідуального оформлення.

Витончений дизайн та розумні технології
Новий зухвалий зовнішній вигляд характеризується фірмовими V-подібними фарами, які тепер переміщені назовні, щоб повторити характерну лінію дверей кабіни. Індикатори повороту також були переміщені до дверей, надаючи вантажівці як покращену аеродинаміку, так і більш впевненого вигляду. Панель склоочисника чистіша і тонша, тоді як збільшений новий логотип Volvo iron mark робить новий Volvo FH легко впізнаваним навіть здалеку.

«Volvo FH нового покоління поєднує в собі найуспішніші елементи попередньої серії FH із розумними технологіями та функціональним дизайном, орієнтованим на людину», — продовжує Карін Ларссон. «Результат — інтелектуальна та витончена вантажівка, яка допомагає водієві забезпечити видатні показники роботи за будь-яких умов».

Фари з адаптивним дальнім світлом
Новий Volvo FH оснащений фарами з адаптивним дальнім світлом, які покращують безпеку для всіх учасників дорожнього руху, автоматично відключаючи вибрані сегменти світлодіодного дальнього світла, коли вантажівка наближається до зустрічного транспортного засобу або до іншого транспортного засобу ззаду. Дальнє світло підлаштовується, коли камера і датчик виявляють інші транспортні засоби або коли камера виявляє зміни в кількості світла навколо вантажівки.

Інші функції підвищення безпеки на Volvo FH включають круїз-контроль під час руху схилами, який встановлює максимальну швидкість для запобігання небажаного прискоренню під час руху під гору, та вдосконалену систему адаптивного круїз-контролю (ACC), яка працює на всіх швидкостях до самого нуля км/год.

Гальмівна система з електронним управлінням (EBS), яка є обов'язковою складовою таких функцій безпеки, як Система попередження зіткнення з функцією екстреного гальмування та Електронна програма стійкості, тепер є стандартною для нової вантажівки. Система динамічного управління від Volvo, з такими системами безпеки як Система утримання смуги і Система підтримки курсової стійкості, тепер також доступна як опція.

Безпека в новому Volvo FH додатково покращується системою розпізнавання дорожніх знаків, яка здатна виявляти дорожні знаки, такі як заборона обгону, тип дороги та обмеження швидкості.

Оглядовість може бути ще більш покращена шляхом додавання кутової камери на стороні пасажира, яка забезпечує додатковий огляд збоку вантажівки на боковому дисплеї.

Підвищена паливна економічність і продуктивність
Використовуючи різні конфігурації трансмісії та шасі, новий Volvo FH можна пристосувати до широкого спектру задач та забезпечити значне зниження витрат пального і викидів CO2. Наприклад, новий Volvo FH з I-Save стандарту Euro 6 для дальніх перевезень поєднує новий двигун D13TC з пакетом функцій та може зекономити до 7%* палива. Версії Euro 3 і 5 також було вдосконалено такими функціями, як Volvo Torque Assist.

На багатьох ринках Volvo FH доступний з газовим двигуном на ЗПГ стандарту Euro 6, який пропонує паливну економічність та продуктивність нарівні з аналогічними дизельними вантажними автомобілями Volvo, але з набагато меншим впливом на клімат. Газовий двигун може працювати як на біогазі, що знижує рівень викидів CO2 на до 100 відсотків, так і на природному газі, що знижує рівень викидів CO2 на до 20 відсотків порівняно з аналогічними дизельними вантажівками Volvo. Ці показники стосуються викидів, які утворюються під час руху вантажівки (їх також називають «від бака до колеса»).

Новий Volvo FH також пропонує трансмісію з подвійним зчепленням I-Shift Dual Clutch, яке дозволяє перемикати передачі без переривання потоку потужності. Трансмісія з подвійним зчепленням особливо корисна для складних операцій, таких як перевезення рідких вантажів, оскільки мінімізує переміщення вантажу під час перемикання передачі.

Продуктивність, ще один важливий пріоритет для клієнтів, додатково оптимізована на Volvo FH завдяки здатності приймати більше навантаження на передній міст, а також покращеним кутам повороту заднього і середнього неведучих мостів, що зменшує знос шин та підвищує маневреність. Вантажівка також доступна з тандемним підйомним мостом, що дозволяє відключати та піднімати задній міст, коли вантажівка порожня, тим самим зменшуючи витрати палива.

Новий контракт на обслуговування допомагає клієнтам покращувати свої грошові потоки
Швидкий розвиток підключених послуг надає перевізникам абсолютно нові способи збільшення часу безвідмовної роботи автомобіля та оптимізації використання транспортних засобів.

Volvo Trucks представляє Volvo Flexi Gold Contract, який пропонує те саме покриття, що і договір Volvo Gold Contract, за тією самою передбачуваною вартістю, але зі значно більшою гнучкістю для адаптації до мінливих потреб бізнесу. Щомісячна оплата може варіюватися в межах 40% залежно від вашого передбаченого щорічного пробігу. Це надає перевізникам більшу гнучкість, щоб пристосовувати свою діяльність до сезонних змін та мінливого попиту.

«Багато транспортних компаній висловлюють потребу в більшій гнучкості, коли йдеться про договори на обслуговування. Тепер у нас є технологія, яка зробить такі динамічні та підключені рішення можливими», — говорить Томас Німейєр, менеджер з розвитку бізнесу, Контракти на обслуговування, Volvo Trucks.

Контракт на обслуговування Volvo Flexi Gold Service Contract доступний на вибраних ринках і буде поступово впроваджуватися на нових ринках.

Декілька фактів про новий Volvo FH

  • Кабіни: Низька спальна кабіна, спальна кабіна, кабіна Globetrotter, Globetrotter XL і Globetrotter XXL. Зовнішні та внутрішні пакети оздоблення для індивідуального дизайну.
  • Двигуни: Дизельні двигуни доступні з різними стандартами на викиди. Volvo FH також доступний на вибраних ринках із газовим двигуном стандарту Euro 6, Step D, який працює на ЗПГ.
  • Volvo FH з I-Save для Euro 6 доступний на вибраних ринках.
  • Система перемикання передач: I-Shift / Подвійне зчеплення I-Shift Dual Clutch з програмними пакетами для різних областей застосування.

* Ствердження про поліпшення економії палива розраховується шляхом порівняння витрат на дизельне паливо і AdBlue для D13TC Euro 6 step D з паливним пакетом «Дальні перевезення» (I-Save) та D13 eSCR Euro 6 step D без паливного пакету «Дальні перевезення». Фактична економія палива може змінюватися залежно від багатьох факторів, таких як досвід водія, використання круїз-контролю, специфікація транспортного засобу, навантаження транспортного засобу, фактична топографія, технічне обслуговування автомобіля та погодні умови.

ПОСИЛАННЯ на фільм
ПОСИЛАННЯ на зображення високої роздільної здатності
ПОСИЛАННЯ на релізи інших продуктів: Volvo FH16, Volvo FM і Volvo FMX

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.