Trucks

Компанія Volvo розробляє вантажівки з водневим двигуном

Компанія Volvo Trucks розробляє вантажівки з двигунами внутрішнього згоряння, які працюють на водні. Дорожні випробування вантажівок, що використовують водень у двигунах внутрішнього згоряння, розпочнуться у 2026 році, а комерційний випуск заплановано на кінець цього десятиліття. Вантажівки, що працюють на "зеленому" водні, є важливим кроком Volvo до досягнення своєї мети "нульових викидів" та підтримки клієнтів у досягненні їхніх цілей з декарбонізації.
Компанія Volvo розробляє вантажівки з водневим двигуном
Вантажівки, які працюють на "зеленому" водні замість викопного палива, є одним із способів декарбонізації транспорту

Вантажівки, які працюють на "зеленому" водні замість викопного палива, є одним із способів декарбонізації транспорту. Водневі вантажівки будуть особливо доречними на великих відстанях і в регіонах, де інфраструктура зарядних станцій або час для підзарядки акумуляторів обмежені.

Volvo почне випробування вантажівок, що використовують водень у двигунах внутрішнього згоряння, у 2026 році, а продаж розпочнеться наприкінці цього десятиліття. Вже зараз тривають випробування в лабораторіях цих вантажівок. Вантажівки з двигуном внутрішнього згоряння, що працюють на водні, доповнять пропозицію Volvo щодо інших альтернатив, таких як електричні вантажівки з акумуляторними батареями, електричні вантажівки на паливних елементах та вантажівки, що працюють на відновлюваних видах палива, таких як біогаз та HVO (Hydrotreated Vegetable Oil – гідроочищена рослинна олія).

"Вантажівки з традиційним двигуном внутрішнього згоряння, що працює на водні, матимуть таку ж продуктивність і надійність, як і наші дизельні вантажівки, але з потенційною додатковою перевагою у вигляді нульових викидів CO2. Вони стануть цінним доповненням до наших акумуляторних електричних вантажівок, які вже кілька років представлені на ринку", – говорить Ян Хьєльмгрен (Jan Hjelmgren), керівник відділу управління продукцією та якості компанії Volvo Trucks.

 

Вантажівки Volvo з двигунами внутрішнього згоряння, що працюють на "зеленому" водні, потенційно можуть забезпечувати нульовий рівень викидів CO2 при використанні відновлюваного HVO в якості палива для запалювання і будуть віднесені до категорії "транспортних засобів з нульовим рівнем викидів" (Zero Emission Vehicle) відповідно до встановлених нових стандартів ЄС щодо викидів CO2.

 

"Зрозуміло, що для декарбонізації важкого транспорту потрібні кілька видів технологій. Як світовий виробник вантажівок, ми повинні підтримувати наших клієнтів, пропонуючи різноманітні рішення з декарбонізації, а клієнти можуть вибрати свою альтернативу, виходячи з транспортного призначення, доступної інфраструктури та цін на "зелену" енергію", – говорить Ян Хьєльмгрен.

 

Вантажівки Volvo з двигунами внутрішнього згоряння, що працюють на водні, будуть оснащені системою безпосереднього впорскування під високим тиском (HPDI – High Pressure Direct Injection) – технологією, за якої невелика кількість пального впорскується під високим тиском, щоб забезпечити запалювання від стиснення перед додаванням водню. Перевагами цієї технології є вища енергоефективність при меншому споживанні палива, а також збільшення потужності двигуна.

Концерн Volvo Group підписав угоду з компанією Westport Fuel Systems про створення спільного підприємства з використанням технології HPDI. Очікується, що спільне підприємство почне працювати у другому кварталі 2024 року.

 

ФАКТИ

·         Вантажівки Volvo, що працюють на водні, матимуть запас ходу, який можна порівняти з багатьма дизельними вантажівками, залежно від типу перевезення.

·         Завдяки низькому рівню викидів CO2 при спалюванні водню, ці вантажівки відносяться до категорії "транспортних засобів з нульовим рівнем викидів" відповідно до прийнятих нових стандартів ЄС щодо викидів CO2.

·         Водневі двигуни внутрішнього згоряння також викидають дуже малу кількість оксидів і частинок азоту.

·         Водень також може використовуватися для живлення електричних вантажівок на паливних елементах, де електроенергія виробляється на борту вантажівки. Електровантажівки на паливних елементах не мають жодних вихлопних газів, а лише водяну пару.

 

ПОСИЛАННЯ на зображення з високою роздільною здатністю

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.

For further information, please contact:

Helena Lind
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: helena.lind@volvo.com
Tel: +46 76 5536257
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.