Trucks

Volvo представляє свою першу виключно електричну вантажівку - Volvo FM Low Entry

Volvo запускає першу модель вантажівки, яка оснащується виключно електричним приводом. Модель FM Low Entry — це електрична вантажівка, оптимізована спеціально для перевезень у межах міста. Вона вирізняється високою вантажопідйомністю і чудовою оглядовістю для водія.
Volvo представляє свою першу виключно електричну вантажівку,  оптимізовану для екологічніших і безпечніших міських перевезень
Новинка модельного ряду електричних вантажівок Volvo Trucks — Volvo FM Low Entry — це великотоннажна вантажівка, створена для виконання різноманітних перевезень у місті.

Усе більше міст прагнуть покращити середовище шляхом зниження кількості викидів шкідливих речовин, тому попит на вантажівки з нульовим рівнем викидів невпинно зростає.

 

Новинка модельного ряду електричних вантажівок Volvo Trucks — Volvo FM Low Entry — це великотоннажна вантажівка, створена для виконання різноманітних перевезень у місті. Крім того, це перша модель вантажівки Volvo, яка випускається лише з електричним приводом.

 

«Ця вантажівка з нульовим рівнем викидів чудово доповнює наш модельний ряд електричних вантажівок, ідеально підходить для міських перевезень і створена з урахуванням потреб водія. Вона потужна, але водночас плавна й маневрена. Нова вантажівка Volvo FM Low Entry ідеально відображає наше прагнення збільшувати кількість пропозицій електричних моделей, щоб ще більше клієнтів могли скоротити викиди вуглекислого газу», — пояснює Роджер Альм, президент Volvo Trucks.

 

«5 зірок» за стандартом Direct Vision

Низьке розташування сидіння і керма забезпечує водієві чудову оглядовість і можливість стежити за оточенням. Завдяки чудовій оглядовості модель FM Low Entry отримала оцінку «П’ять зірок» за стандартом Direct Vision, який оцінює важкі транспортні засоби, що експлуатуються в Лондоні, і вступає в силу в четвертому кварталі 2024 року*.

Вантажівка Volvo FM Low Entry дуже універсальна й може оснащуватися відповідно до вимог різних завдань із транспортування, як-от утилізація відходів, розвезення товарів чи будівництво.

 

Вантажівку створено на основі відомої моделі Volvo FM. Простору кабіну було опущено та зміщено вперед. Входити у вантажівку та виходити з неї дуже зручно завдяки низько розташованій підніжці й плоскій підлозі. Такі особливості конструкції створюють ергономічне, комфортне та ефективне робоче середовище для водіїв у жвавих міських районах.

Нова вантажівка FM Low Entry спочатку продаватиметься в Європі, в Туреччині, а також в Австралії та Південній Кореї. Продаж почнеться в першому кварталі 2024 року, а виробництво — у другому кварталі 2024 року.

 

Вісім моделей електричних вантажівок
Разом із цією новою виключно електричною міською вантажівкою Volvo має в асортименті вісім моделей вантажівок з електроприводом. У 2019 році Volvo Trucks стала першим у світі виробником, який розпочав серійне виробництво великотоннажних електричних вантажівок. Тепер компанія має на меті, щоб у 2030 році 50 % від світового продажу нових вантажівок Volvo становили електричні моделі. 

 

Головні особливості моделі Volvo FM Low Entry:

  • Оглядовість (у стандартній комплектації) відповідає оцінці «5 зірок» за стандартом Direct Vision для використовуваних у Лондоні транспортних засобів.
  • Вантажівку оснащено системою динамічного керування від Volvo, яка полегшує керування і знижує рівень вібрації.
  • Volvo FM Low Entry може бути адаптований тільки для водія, для водія та одного пасажира або для трьох пасажирів. Оскільки 3 пасажирські сидіння розташовано в задній частині кабіни, пасажири знаходяться поза полем зору водія. Це мінімізує сліпі зони та сприяє чудовій оглядовості.
  • Численні особливості для покращення ергономіки, як-от низько розташована підніжка, плоска підлога та встановлені в продуманих місцях ручки для зручного входу в кабіну та виходу з неї.
  • Вантажівка постачається з новою передовою системою оглядових камер Camera Monitor System.
  • Доступні два варіанти висоти (стоячи): спальна кабіна (1575 мм) і розширена/висока спальна кабіна (1945 мм).
  • Доступні конфігурації мостів: 4 X 2, 6 X 2, 6 X 4, 8 X 2, 8 X 4
  • Повна маса ТЗ: 19–32 т
  • Мотор: 330 кВт/год
  • Акумулятор: 360 кВт·год (4 акумулятори)
  • Запас ходу: до 200 км (запас ходу залежить від кількох факторів, як-от вага вантажу, стиль водіння, їздовий цикл, рельєф, температура тощо)
    Заряджання: 250 кВт (постійний струм), 43 кВт (змінний струм)
  • Колісна база: 3900–6000 мм

Посилання на зображення високої якості
 

*https://tfl.gov.uk/info-for/deliveries-in-london/delivering-safely/direct-vision-in-heavy-goods-vehicles/dvs-star-ratings-and-safe-system

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.