Trucks

Volvo Trucks оснащує свої електричні вантажівки акустичною системою з унікальними звуками

Для підвищення безпеки Volvo Trucks розробила акустичну систему оповіщення з унікальними звуками для своїх електровантажівок. Розроблена Volvo система оповіщення підвищить безпеку, оскільки зазвичай електровантажівки працюють практично безшумно, а завдяки такій новації пішоходи, велосипедисти та інші учасники дорожнього руху будуть повідомлені про наближення вантажівок. Водночас звуки розроблені таким чином, щоб бути приємними і ненав'язливими як для водія, так і для людей, що знаходяться поруч.
volvo-trucks-adds-unique-sounds-to-its-electric-trucks
Звуки розроблені таким чином, щоб не проникати крізь стіни. Електричні вантажівки будуть виконувати перевезення також і вночі та забезпечать більш комфортні умови роботи водіїв та тихіше і чистіше навколишнє середовище.

З 1 липня 2021 року нові електричні транспортні засоби в ЄС повинні мати певний рівень звуку при русі зі швидкістю менше 20 км/год. Необхідний рівень звуку залежить від швидкості і підвищується при збільшенні швидкості. При максимальній швидкості 20 км/год він повинен становити не менше 56 децибел. У США діє аналогічне законодавство для транспортних засобів, що рухаються зі швидкістю 30 км/год або повільніше. Якщо транспортний засіб занадто тихий, необхідно установити зовнішню акустичну систему оповіщення (AVAS).

 

Для виконання нових вимог і одночасного використання переваги характерного для електричного транспорту нижчого рівня шуму Volvo Trucks розробила унікальний набір звукових сигналів преміум-класу для своїх моделей електровантажівок.

 

«Ми щиро вітаємо ці нові вимоги. З дитинства ми навчилися покладатися не тільки на те, що ми бачимо, а й на те, що ми чуємо під час руху, – іноді настільки, що ми навіть не дивимося на дорогу, перш ніж перейти вулицю! За допомогою нашої нової системи оповіщення ми хочемо допомогти пішоходам і велосипедистам помітити наші електровантажівки, які знаходяться поруч», – пояснює Анна Вріге Берлінг (Anna Wrige Berling), директор з безпеки руху і продукції Volvo Trucks.

 

Розроблено експертами з акустики

Діапазон звуків був отриманий в результаті ретельних досліджень і випробувань, проведених штатними експертами з акустики Volvo Group.

 

«Ми особливо пишаємося тим, що розробили високоякісні звукові сигнали преміум-класу; ці сигнали досить своєрідні, щоб попередити людей, що знаходяться поруч з вантажівкою, і при цьому звучання приємне для водія та інших учасників дорожнього руху», – зазначає Анна Вріге Берлінг.

 

Важливо відзначити, що вантажівки будуть працювати набагато тихіше, ніж звичайні вантажівки.

 

«Звуки розроблені таким чином, щоб не проникати крізь стіни. Наші електричні вантажівки будуть виконувати постачання також і вночі та забезпечать більш комфортні умови роботи водіїв та тихіше і чистіше навколишнє середовище», – зазначає Анна Вріге Берлінг.

 

Чотири різних види звуку

Розроблена Volvo система акустичного оповіщення для електровантажівок насправді являє собою не один, а чотири різних види звуку, які інформують людей, що знаходяться поруч, про дії вантажівки: чи  вона рухається вперед, чи працює на холостому ходу, їде заднім ходом тощо. Звуки розрізняються за інтенсивністю залежно від швидкості руху вантажівки і змінюють свою частоту при прискоренні і уповільненні.

 

Збільшення кількості електротранспорту

Після недавно оголошеного початку продажів трьох нових моделей великотоннажних електровантажівок – Volvo FH, FM і FMX – відтепер Volvo Trucks має вражаючий модельний ряд з шести середніх і важких електровантажівок. На сьогоднішній день це найповніший модельний ряд комерційних електровантажівок у галузі.

 

«Електричний транспорт зустрічатиметься на дорозі дедалі частіше, і ми пишаємося тим, що через оснащення наших електровантажівок звуковою системою попередження ми можемо додати до нашого вражаючого досвіду нульових викидів ще й наше давнє прагнення до нульового рівня аварійності», – заявляє Ганна Вріге Берлінг.

 

Послухайте як звучатимуть електричні вантажівки - посилання на фільм.

Посилання на зображення з високою роздільною здатністю

Посилання на пресреліз: «Компанія Volvo Trucks готова до впровадження електричних транспортних рішень»

Додаткова інформація про електромобільність на веб-сторінці

Посилання на фільм про нові потужні електричні вантажівки з великою вантажопідйомністю 

 

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.