Trucks

Співпраця Volvo Trucks та DFDS з метою впровадження електротранспорту для перевезення вантажів

DFDS – найбільша в Північній Європі транспортна логістична компанія – об'єднує зусилля з компанією Volvo Trucks для електрифікації перевезень важкими вантажівками. Першим кроком буде використання компанією DFDS повністю електричної вантажівки для доставки запчастин на завод вантажних автомобілів Volvo поблизу Гетеборга. Ця ініціатива буде ключовим кроком у побудові ланцюга поставок Volvo Group за участю електричних вантажівок.
DFDS буде однією з перших компаній, що використовуватимуть Volvo FM Electric для комерційних перевезень

«Я дуже щасливий і пишаюся співпрацею з DFDS на шляху до більш екологічних перевезень. Volvo Group має на меті створити ланцюжок поставок без використання викопного палива, і цей крок є важливим у досягненні такої мети», – говорить Роджер Альм, Президент Volvo Trucks.

 

Компанія Volvo Trucks нещодавно оголосила про початок продажу трьох нових великотоннажних повністю електричних вантажівок. Одна з них – Volvo FM Electric, яку DFDS однією з перших буде використовувати для комерційних перевезень. З початку осені вантажівка доставлятиме вантажі на завод Volvo в Гетеборзі у Швеції, долаючи спочатку відстань у 120 кілометрів на день.

 

«Цей повномасштабний проект використання електротранспорту наочно демонструє, наскільки серйозно DFDS налаштована брати участь в переході на електромобільність і побудову більш екологічного транспортного бізнесу», – говорить Ніклас Андерссон, Виконавчий віце-президент і керівник логістичного підрозділу DFDS.

 

Volvo Group – один з найбільших у світі виробників вантажівок та інших транспортних засобів, при цьому компанія сама є одним з найвідоміших покупців транспортних засобів для створення ланцюга поставок без використання викопного палива.

 

«Наша спільна мета – вчитися один у одного й отримувати більш глибокі й корисні знання, що охоплюють такі важливі питання, як ємність батареї, планування маршруту, заряджання, досвід водіїв і багато іншого. Перехід на електровантажівки – це набагато більше, ніж просто використання вантажівок, це комплексне рішення», - говорить Роджер Альм.

 

Потужна зарядна станція

Щоб забезпечити майбутнє своїх інвестицій, DFDS вирішила побудувати найпотужнішу на ринку зарядну станцію (350 кВт) на своєму складі в Гетеборзі.

 

«Ми знаходимося на початку нашого шляху електромобільності і розуміємо, що потужність зарядження має велике значення. Досвід роботи з Volvo буде корисним при збільшенні обсягів перевезень, дозволятиме нам оцінювати ємність акумуляторів вантажівок в залежності від маршрутів та індивідуальних завдань», – продовжує Ніклас Андерссон.

 

Самий повний модельний ряд у галузі

Після початку продажів трьох нових моделей великотоннажних електровантажівок – Volvo FH, FM і FMX – Volvo Trucks має вражаючу лінійку з шести середньо- і великотоннажних електровантажівок. На сьогоднішній день це самий повний модельний ряд комерційних електровантажівок у галузі.

 

«З появою цих нових повністю електричних вантажівок з більшою вантажопідйомністю та більш потужною трансмісією ми вважаємо, що настав час для швидкого нарощування темпів електрифікації вантажного автомобільного транспорту», – робить висновок Роджер Альм.

 

Факти про електровантажівки Volvo Trucks

Виробництво нових електричних моделей Volvo FH, FM і FMX для Європи почнеться в другій половині 2022 року. Ці моделі доповнять вже існуючий середньотоннажний модельний ряд - Volvo FL Electric і Volvo FE Electric, що використовуються для міських перевезень і серійно випускаються з 2019 року. У Північній Америці продажі Volvo VNR Electric почалися в грудні 2020 року. 

 

Посилання на фото 

Посилання на прес-реліз "Компанія Volvo Trucks готова до впровадження електричних транспортних рішень" 

Дізнайтесь більше про електричні вантажівки

ФІЛЬМ про модельний ряд електричних вантажівок

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.