Trucks

Нове рішення Volvo Trucks щодо забезпечення безпеки допомагає водіям тримати дистанцію

Компанія Volvo Trucks запровадила нову функцію безпеки — Систему попередження про небезпечну дистанцію (Distance Alert) — яка допомагає водіям вантажівок дотримуватися безпечної дистанції до автомобіля, який рухається попереду, та уникати критичних ситуацій. Нещасні випадки, коли один транспортний засіб врізається в зад іншого, становлять близько 20 відсотків усіх серйозних зіткнень за участі вантажівок.
Нове рішення Volvo Trucks щодо забезпечення безпеки
Нещасні випадки, коли один транспортний засіб врізається в зад іншого, становлять близько 20 відсотків усіх серйозних зіткнень за участі вантажівок. Нова функція забезпечення безпеки від Volvo Trucks «Система попередження про небезпечну дистанцію» (Distance Alert) допомагає водіям дотримуватися безпечної дистанції від автомобіля, що рухається попереду.

«Часто подібні аварії виникають через неуважність і занадто коротку відстань до автомобіля, що рухається попереду. «Система попередження про небезпечну дистанцію» (Distance Alert) попереджає водіїв червоним світлом на лобовому склі, щойно вантажівка наблизиться до автомобіля, що рухається попереду, і в більшості випадків це дозволяє запобігти зіткненню», — говорить Карл Йоган Алмквіст, директор з безпеки дорожнього руху та безпеки продукції у Volvo Trucks.

«Система попередження про небезпечну дистанцію» (Distance Alert) є частиною останньої версії системи підтримки водія від Volvo Trucks — Системи попередження про зіткнення з аварійним гальмом — яка розроблена, щоб допомагати водіям запобігати нещасним випадкам у кілька етапів. Якщо «Система попередження про небезпечну дистанцію» (Distance Alert) не дає бажаного ефекту, для попередження водія використовуються миготливі лампи та звуковий сигнал. А наприкінці активізується удосконалений прискорювач гальмування. Усе це відбувається протягом декількох секунд.

Нова функція призначена для використання на магістральних дорогах поза межами міст і вмикається при швидкості понад 60 км/год, якщо не активована система адаптивного круїз-контролю. Аналогічно іншим функціям системи попередження зіткнення, «Система попередження про небезпечну дистанцію» (Distance Alert) використовує поєднання камери та радара для обчислення відстані й ідентифікації об'єкта на дорозі.

«Постійно вдосконалюючи активні системи безпеки в наших вантажних автомобілях, ми надаємо водіям кращі способи зменшення ризиків, яким піддаються вони та інші учасники дорожнього руху. «Система попередження про небезпечну дистанцію» (Distance Alert) є одним із багатьох прикладів того, як технологія може допомогти гарним водіям стати ще кращими».

«Для транспортних компаній інвестування в безпеку має сенс не тільки в плані захисту людей, але й для економії грошей. Нижчі витрати на страхування й ремонт та менше незапланованих простоїв — лише деякі з аргументів. До того ж, безпечний стиль водіння зазвичай є оптимальним у плані споживання палива. Поєднання гарно підготовлених, свідомих щодо безпеки водіїв та безпечніших вантажівок приносить користь усім», — говорить Карл Йоган Алмквіст.

Факти

  • Функція попередження про небезпечну дистанцію (Distance Alert) доступна на Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM і Volvo FMX, виготовлених з 23-го тижня 2018 року. Вантажівки також повинні бути обладнані системою попередження зіткнень Volvo Trucks. 
  • «Система попередження про небезпечну дистанцію» (Distance Alert) створена, щоб допомагати водіям вантажівок дотримуватися безпечної дистанції до автомобіля, який рухається попереду.
  • Якщо виявляється, що транспортні засоби розташовані ближче один до одного, ніж обраний проміжок часу від 1,5 до 3,5 секунд, на вітровому склі загорається червоний індикатор. Якщо водій не сповільнюється, система попередження зіткнення активується і видає звукові та візуальні сигнали постійно зростаючої інтенсивності. Після цього застосовується удосконалений прискорювач гальмування.
  • Система попередження зіткнення з аварійним гальмом від Volvo Trucks доступна в моделях Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE і Volvo FL.

Для отримання більш детальної інформації, будь-ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська

Тел.: +380 44 490 31 11
email: natalia.mashevska@volvo.com

Посилання на фільм
Посилання на зображення

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний діапазон середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня сервісна мережа складається з 2100 дилерів та точок обслуговування у більш ніж 130 країнах. Вантажівки Volvo збираються у 15 країнах світу. У 2018 році по всьому світу було доставлено понад 127 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною компанії Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельного обладнання та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.