Trucks

Вже протягом чверті століття Volvo FH — вибір водіїв №1

І ця вантажівка не зупиниться — вона продовжить змінювати автотранспортну галузь.
Вже протягом чверті століття Volvo FH

Неймовірна увага до потреб водія та дійсно революційна кабіна проклали шлях до незмінного успіху вантажівки Volvo FH. У момент своєї появи в 1993 році вона була найбільш досконалою вантажівкою з технічної точки зору. Чверть століття потому вона й досі залишається лідером інновацій, не в останню чергу в контексті систем підтримки водія, наприклад, які дбають про безпеку та комфорт. Додайте до цього безліч проривних рішень в області екології та продуктивності, і стане зрозуміло, що модель Volvo FH змінила автотранспортну галузь — і це тільки початок.

Клаес Нільссон, президент компанії Volvo Trucks, вважає, що з точки зору іміджу та забезпечення прибутковості клієнтів Volvo FH є основною моделлю Volvo Trucks. Більше того, вона пропонує розкішні умови роботи для водіїв. Він згадує, як смілива презентація вантажівки у 1993 році ознаменувала початок неймовірного успіху Volvo Trucks.

«У нас тільки-но закінчувався період рецесії, та ми вирішили зробити великий крок вперед. Це призвело до справжнього успіху. Ми випустили FH у потрібний час і мали привабливий продукт у період, коли економіка і автотранспортний ринок знову почали переживати зріст», — каже Клаес Нільссон.

Перша версія базувалася на новому шасі, чиї динамічні характеристики забезпечували гнучкі можливості для різних сфер експлуатації. Все було спрямовано на потреби бізнесу, включаючи аеродинамічні показники, що дозволяли заощадити пальне, революційну силову лінію та моторне гальмо Volvo.

Однак саме нова кабіна була тим елементом, який перетворював Volvo FH у щось особливе. Volvo Trucks вже давно вирішила поставити на чільне місце потреби водія, тому більше 1500 водіїв взяли участь у розширених випробуваннях. Кінцевим результатом стала безпечніша та комфортніша кабіна, яка дарувала абсолютно нові враження від водіння, відпочинку та сну.

«Компанія Volvo Trucks завжди рухала прогрес уперед. Випуск FH став ще більшим кроком у цьому напрямку, який дійсно продемонстрував жагу наших інженерів до використання нових технологій, що дозволяють створити додаткову цінність для наших клієнтів і їх водіїв», — помічає Клаес Нільссон.

Для водіїв цей підхід втілився щонайменше у трьох модернізаціях кабіни у період між 1993 і 2008 роками. У 2012 на світ з'явилася повністю нова модель Volvo FH, що була оснащена абсолютно новою кабіною й інтегрованою системою клімат-контролю I-park Cool для забезпечення комфорту преміум-класу. А функції на кшталт динамічного управління Volvo (2013) сприяли більш простому, безпечному, стабільному й точному водінню, а також зниженню професійного травматизму.

З самого першого дня Volvo FH була першопроходцем у сфері безпеки. Не в останню чергу в рамках систем пасивної безпеки, адже саме компанія Volvo Trucks була першим брендом з продажу вантажівок, що пропонував подушки безпеки (1995) і в 1996 році випустив систему протипідкотного захисту (FUPS), за 10 років до того, як вона стала обов'язковою для використання. Цей прогрес не вщухає й до сьогодні, і вантажівка оснащується останніми системами активної безпеки.

Окрім комфорту водія, при розробці кабіни суттєва увага приділялася безпеці. Під час проектування вантажівка піддавалася тисячам випробувань із симуляцією зіткнення, а також близько сотням реальних краш-тестів. Балки, що поглинають енергію від удару, і двері виготовлені з двофазної сталі, а панелі корпусу зроблені з найміцнішої доступної марки сталі. Іншими словами, кожна деталь екстер'єру й інтер'єру в сумі робить Volvo FH найбезпечнішою вантажівкою від Volvo Trucks станом на сьогоднішній день.

Модель Volvo FH вивела продуктивність і ефективність великовантажних вантажівок на якісно новий рівень. Поряд з багатьма іншими інноваціями, особливої уваги заслуговує революційна коробка передач I-Shift (2001). Сьогодні вона є еталоном галузі та була покращена для відповідності різним вимогам і потребам. Подвійне зчеплення I-Shift представляє особливу користь під час здійснення регіональних перевезень і перевезень на далекі відстані на пагорбистій місцевості та звивистих маршрутах. Всі зміни передач здійснюються точно у необхідний час без втрати потужності або крутного моменту — це покращує комфорт водія і забезпечує вищу середню швидкість. Для будівельної галузі та галузі вантажних перевезень ідеально підходить I-Shift з понижаючими передачами. Ця система дозволяє вантажівці рушати з місця з вантажем масою 325 тонн і їхати зі швидкістю 0,5 км на годину, що спрощує виконання точних маневрів на нерівній поверхні.

I-Shift — це ідеальний приклад того, як інновації, що забезпечують переваги водіям і операторам, також зменшують екологічний слід вантажівки. Захист довкілля — одна з основних цінностей Volvo Trucks, тому з року в рік рівень шкідливих викидів і споживання пального Volvo FH зменшувався. Суттєвий прорив стався у 2017 році з випуском Volvo FH LNG. Продуктивність цієї газової вантажівки не поступається іншим вантажівкам Volvo FH; вона може працювати на біогазі, що дозволяє зменшити рівень CO2 на 100 %, або природному газі, що зменшує рівень CO2 на 20 % у порівнянні з біодизелем. Ці показники стосуються викидів, які утворюються під час руху вантажівки (їх також називають «від бака до колеса»).

«Ми пройшли дійсно вражаючий шлях з лінійкою FH, та попереду на нас чекає ще багато цікавого. З огляду на нові технології, ми дійсно раді продовжити успішну подорож разом зі своїми клієнтами та їх водіями», — каже Клаес Нільссон.

Volvo FH — це єдина модель, що тричі — у 1994, 2000 та 2014 роках — була названа вантажівкою року; було продано майже один мільйон вантажівок цієї моделі. Під час її випуску в 1993 році компанія Volvo Trucks оголосила, що майбутнє вже тут. Чверть століття потому компанія досі переконана, що Volvo FH — це вантажівка майбутнього.

«Існує дуже багато можливостей для створення фантастичних вдосконалень. Ми вивчимо кожну з них, щоб переконатися — Volvo FH і досі залишається вибором водіїв №1 і продовжує сприяти прибутковості наших клієнтів. Не вдаючись у подробиці, можна впевнено сказати, що найближчі роки будуть ще більш неймовірними, ніж перші двадцять п'ять», — підсумовує Клаес Нільссон.