Trucks

Volvo Trucks: «Зріджений газ — це найкраща доступна альтернатива на ринку пального в сфері регіональних вантажних перевезень та перевезень на далекі відстані, з мінімальним впливом на клімат»

Шляхом заміни дизельного палива зрідженим природним газом або біогазом можна суттєво знизити рівень викидів CO2 великовантажних вантажівок. Сьогодні зріджений природний газ (LNG) використовується, в основному, в промислових операціях, однак існують чудові передумови для його використання в якості конкурентоспроможного автомобільного пального з суттєвими перевагами для екології. Такої думки дотримуються у Volvo Trucks — зараз компанія інтенсивно працює над розробкою вантажівок з газовим двигуном для регіональних вантажних перевезень та перевезень на далекі відстані.
«Зріджений природний газ і біогаз — найкращі широкодоступні альтернативи дизельному паливу в сфері регіональних перевезень та перевезень на далекі відстані»,—каже Ларс Мертенссон, Директор з питань охорони оточуючого середовища й інновацій у Volvo Trucks.

Зниження кількості небезпечних викидів для клімату, що створюються важковантажним транспортом - це виклик, який потребує участі політиків і покупців автотранспорту, компаній-перевізників і виробників транспортних засобів. В травні ЄС представив стандарт, що з 2019 року зобов'язує оприлюднювати дані щодо викидів CO2 великовантажних автомобілів з метою зниження рівня CO2.

«Багато наших клієнтів і, в свою чергу, їх клієнти наполегливо працюють над зниженням свого впливу на навколишнє середовище. Цей стандарт прискорить розвиток технологій з нижчим рівнем викидів у сферах, де існує чітка можливість збільшити частку ринку зрідженого природного газу як важливого елемента рішення цієї проблеми. Наша філософія - врешті забезпечити нульовий показник викидів вантажівок Volvo, хоча для досягнення цієї мети недостатнього єдиного рішення. Скоріше, необхідно паралельно використовувати декілька рішень», - каже Ларс Мертенссон, Директор з питань охорони оточуючого середовища й інновацій у Volvo Trucks.

Очевидно, що природний газ - викопне паливо, однак при його згорянні виділяється на 20 % менше CO2 у порівнянні з дизельним пальним. Якщо натомість використовувати біогаз, рівень шкідливого впливу на довкілля можна зменшити на 100 відсотків.

Завдяки використанню метану у зрідженій формі (LNG - зріджений природний газ) існує можливість перевозити більшу кількість пального та, таким чином, забезпечити необхідний запас ходу для перевезень на далекі відстані. І природний газ, і біогаз складаються, переважно, з метану, що є сильним парниковим газом. Через це надзвичайно важливо мінімізувати ризик витоку газу під час транспортування, заправки та експлуатації транспортного засобу.

До сьогоднішнього дня біогаз вироблявся лише в обмежених кількостях, а природний газ вирізняється чудовою довгостроковою доступністю в глобальній перспективі. Це, наряду з конкурентоспроможною ціною, є важливою умовою для масштабного розповсюдження. В багатьох європейських країнах природні гази коштують менше дизельного палива. Стратегія розширення інфраструктури LNG також входить до пакету дій Європейської комісії та країн-членів з забезпечення довгострокового енергопостачання в Європі.

«У підсумку, зріджений газ - це найкраща широкодоступна альтернатива на ринку пального в сфері регіональних вантажних перевезень та перевезень на далекі відстані, з мінімальним впливом на клімат. Зараз нам потрібні вантажівки з газовими двигунами, що можуть конкурувати з дизельним пальним з точки зору продуктивності та споживання, а також безперервне розширення інфраструктури LNG. В обох випадках було досягнуто суттєвого прогресу», - каже Ларс Мертенссон.

26 вересня 2017 року

Gallery