Trucks

П’ять способів заощадити пальне й енергію за допомогою компонентів і послуг Volvo Trucks

Гелена Кнаппе Markus Fabiansson
2024-04-17
Паливна ефективність
Authors
Гелена Кнаппе
Менеджер підрозділу оригінальних запчастин Volvo
Markus Fabiansson
Manager Services Offer

Зменшення витрат на пальне до мінімуму — це щоденний виклик для всіх власників вантажівок і ключ до прибуткового бізнесу. Паливна ефективність вантажівки залежить від багатьох чинників, зокрема від способу експлуатації. Нижче ми пропонуємо п’ять способів підвищити ефективність автомобіля. 

Використання даних і цифрових технологій дають змогу контролювати витрату пального в реальному часі

1. Використовуйте дані й цифрові технології, щоб покращити техніку водіння

Техніка водіння вантажівки суттєво впливає на споживання пального й енергії. Зокрема, рух накатом із мінімальним використанням гальм і прискоренням підвищують ефективність, тоді як непотрібний холостий хід збільшує витрати. Збір і аналіз даних дають змогу виявити потенціал для покращення та вжити заходів, які допоможуть зменшити споживання.

 

Цифрові послуги Volvo Trucks «Пальне й довкілля» та «Енергія і довкілля», доступні у Volvo Connect, надають зрозумілі стислі звіти про споживання пального чи енергії як окремими вантажівками, так і цілим автопарком. Вони аналізують стиль водіння за кількома параметрами, зокрема використанням гальмування і прискорення, регулюванням швидкості, здатністю до прогнозування і холостим ходом.

За допомогою даних водії можуть точно налаштувати й покращити свою техніку водіння та водночас заощадити пальне та енергію».

«Навіть найдосвідченішим водіям з високою кваліфікацією є чому вчитися», — каже Маркус Фабіанссон, менеджер із пропозицій послуг Volvo Trucks. «За допомогою даних водії можуть точно налаштувати й покращити свою техніку водіння та водночас заощадити пальне та енергію».

Спеціалісти з обслуговування можуть вирішити низку проблем, які спричиняють надмірну витрату пального в разі їх ігнорування.

2. Регулярне обслуговування та оновлення програмного забезпечення

Регулярне технічне обслуговування підвищує паливну ефективність вантажівки. Завдяки регулярному обслуговуванню спеціалісти можуть усунути проблеми, як-от прихоплення гальм, забиті фільтри, втрата тиску й витікання пального, розвал-сходження коліс та інші аспекти, які можуть спричинити підвищені витрати пального в разі їх ігнорування.

 

Таке обслуговування також передбачає регулярну заміну оливи, завдяки чому двигун працює з мінімальним тертям і втратами енергії. До того ж, воно може включати встановлення останніх оновлень програмного забезпечення, які також можуть оптимізувати продуктивність і паливну ефективність. 

Сервісний контракт  — найпростіший і найзручніший спосіб забезпечити регулярне сервісне й технічне обслуговування. Дізнайтеся більше про різні пропозиції сервісних контрактів  Volvo або зверніться до найближчого дилера Volvo Trucks.
 

3. Завжди перевіряйте тиск у шинах

За оновленими Загальними правилами безпеки ЄС (GSR) з 2024 року на всіх нових вантажівках обов’язково має бути встановлено систему моніторингу тиску в шинах. Вона контролює тиск у шинах у режимі реального часу за допомогою датчиків у кожному колесі та дає змогу уникнути аварій, спричинених неналежною накачкою шин, а також забезпечує безпеку й подовжує час безвідмовної роботи.

 

Недостатньо накачані шини підвищують опору коченню та, відповідно, збільшують споживання пального й енергії, тому слід завжди підтримувати оптимальний тиск у шинах.

 

Послуга «Моніторинг шин» від Volvo Trucks надає операторам автопарків повний огляд даних їхніх вантажівок і причепів через Volvo Connect та знижує ризики витрат і перешкод, пов’язаних із неналежним станом шин. Вона дає попередження про недостатній і надлишковий тиск, а також проколи й виявлені несправності. Вона також виводить дані про стан акумулятора датчика, огляд температури в шинах і виявляє поступовий витік.

 

4. Якщо у вас електровантажівка, додаток My Truck дає змогу попередньо прогріти акумуляторні батареї

Завдяки попередньому прогріванню акумуляторних батарей ви зможете використовувати повну потужність за максимальної енергоефективності. Це також допомагає подовжити термін служби акумуляторів. Функція готовності до роботи в додатку My Truck дає змогу дистанційно налаштувати системи опалення кабіни зі смартфона так, щоб вони вмикалися автоматично. Таким чином на момент відправлення акумуляторна батарея вантажівки матиме оптимальну температуру.

Подолання опору повітря значною мірою впливає на споживання вантажівкою пального, але цей вплив можна мінімізувати за допомогою дефлекторів, спойлерів і крил.

5. Створіть вантажівку з оптимальними аеродинамічними характеристиками

Дефлектори з боків і на даху, спойлери, крила, обтічники шасі та ковпаки коліс можуть покращити аеродинаміку й паливну ефективність. Однак для досягнення максимальної ефективності важливо, щоб такі аксесуари відповідали конфігурації вантажівки й причепа.

 

«Будь-який спосіб зробити поверхню вантажівки гладкішою й закрити зазори покращить її паливну ефективність», — каже Гелена Кнаппе, менеджер підрозділу оригінальних запчастин Volvo. «Наполегливо рекомендуємо використовувати оригінальні запчастини й аксесуари від виробника вантажівки, адже вони ідеально підходять до вантажівки й забезпечать оптимальні аеродинамічні характеристики».

«Будь-який спосіб зробити поверхню вантажівки гладкішою й закрити зазори покращить її паливну ефективність».

Тут можна дізнатися більше про важливість аеродинаміки. Щоб отримати додаткову інформацію про будь-яку зі згаданих послуг, зверніться до найближчого дилера Volvo Trucks.

Пов’язані статті