Trucks

Як технології дистанційного підключення покращують ефективність перевезень

Johan Rundberg
2023-09-28
Технології та інновації
Author
Johan Rundberg
Service Owner for Fleet and Transport

Про що б не йшла мова — чи то дотримання юридичних норм, чи то підвищення ефективності роботи, — забезпечення постійного підключення до мережі набуває все більшого значення для транспортних компаній і перевізників. Але як забезпечити безперервний і ефективний обмін даними, а також їхній захист та конфіденційність?


Технології дистанційного підключення призвели до революції транспортної галузі, оскільки вони дають змогу отримувати дані в режимі реального часу та підвищувати рівень ефективності, безпеки та обслуговування клієнтів. А можливість безпосередньої комунікації та обміну даних між вантажівками й операторами та клієнтами відкриває нові способи створення вартості. У цій статті пояснюється, як цифрові послуги підвищують продуктивність у транспортному бізнесі, як гарантувати безпеку даних і як максимально збільшити прибутковість бізнесу.
 

Чому обмін даними набуває такої значущості для транспортної галузі

Сьогодні все більше повсякденних операцій виконується за допомогою цифрових засобів, а вимоги до транспортних компаній з боку клієнтів і органів влади зростають. Зокрема, органам транспортного управління необхідно надавати дані тахографа, клієнти хочуть миттєво отримувати доступ до даних про стан доставки, а все більше компаній бажають отримати інформацію про викиди CO2, пов'язані з транспортуванням вантажів. Для перевізників це може обернутися витратою безлічі додаткового часу та збільшенням адміністративної роботи.
 

Тому за останні роки були створені нові цифрові послуги, які можуть покращити керування автопарком, планування маршрутів, обслуговування автомобіля і витрату пального. Багато таких послуг вимагають обміну даними між транспортними засобами та операторами, які потім можна проаналізувати та обробити для створення аналітичних даних. Наприклад, автоматичний обмін інформацією про положення транспортного засобу та очікуваний час прибуття дає змогу транспортним компаніям зменшити адміністративну роботу та покращити якість послуг. Аналіз даних про витрату пального може допомогти виявити шляхи вдосконалення та, відповідно, знизити експлуатаційні витрати автопарку.
 

«Наявність простих способів обміну даними дасть змогу значно підвищити ефективність роботи», — пояснює Йоган Рундберг (Johan Rundberg), керівник сервісу з управління автопарком у Volvo Trucks.
 

«Однак це має сенс лише за належного використання інформації. Ті, хто знає, як використовувати та інтерпретувати дані, можуть отримати великі прибутки».

Наявність простих способів обміну даними дасть змогу значно підвищити ефективність роботи. Volvo Connect допомагає операторам легко досягати потрібних результатів належним чином.

Як виконується обмін інформацією у Volvo Connect

Компанія Volvo Trucks була першим виробником вантажівок, який запровадив цифрову систему керування автопарком Dynafleet у 1996 році. З тих пір багато що змінилося, і сьогодні на зміну Dynafleet прийшло рішення Volvo Connect, яке є одночасно системою керування автопарком вантажівок і інтерфейсом для доступу до всіх цифрових послуг Volvo.
 

Оскільки Volvo Connect — це відкрита платформа, її можна легко інтегрувати з іншими системами керування логістикою, що дає змогу автоматизувати обмін даними. Наприклад, отримані дані про положення транспортних засобів можуть автоматично оновлювати системи для відстеження доставки або виставлення рахунків клієнтам. 
 

Відкрита платформа також дає змогу стороннім розробникам створювати власні інтеграції та спеціальні цифрові інструменти, по аналогії з розробкою додатків для смартфонів. Це допомагає розширити сферу застосування та діапазон доступних інструментів. Навіть перевізники з іншими марками вантажівок можуть використовувати Volvo Connect для інтеграції всіх даних зі свого автопарку.
 

«Завдяки безперервності та автоматизації багатьох процесів обміну даними Volvo Connect полегшує роботу клієнтів», — каже Йоган Рундберг (Johan Rundberg).
 

Що можна зробити для захисту даних і конфіденційності?

Незважаючи на всі потенційні переваги, генерування великих обсягів даних за допомогою підключених транспортних засобів також створює високі вимоги до конфіденційності та кібербезпеки. Насамперед перевізники повинні дотримуватися багатьох вимог законодавства, у тому числі норм Загального регламенту про захист даних ЄС (GDPR). Недотримання цих правил може призвести до суворих штрафів.
 

Також потрібно підтримувати високі стандарти кібербезпеки, оскільки всього одна прогалина у захисті може поставити під загрозу весь бізнес. З цих причин компанія Volvo Trucks вже протягом тривалого часу приділяє кібербезпеці пріоритетну увагу під час розробки своїх цифрових послуг, включно з Volvo Connect.
 

«Як обробники даних ми відповідаємо за повний контроль безпеки даних і дотримуємося всіх застосовних норм, включно з GDPR, щоб забезпечити їх захист і конфіденційність», — каже Йоган (Johan).
 

«А наші клієнти, як оператори транспортного засобу, контролюють власну інформацію. Саме вони завжди вирішують, як використовувати дані, зокрема якими даними ділитися, коли та з ким».
 

У результаті користувачі Volvo Connect можуть насолоджуватися всіма перевагами обміну даними за допомогою цілої низки цифрових і комунікаційних послуг, будучи впевненими в тому, що їхні дані в безпеці, а їхній бізнес добре захищений.
 

Щоб дізнатися більше про Volvo Connect, перегляньте цей короткий ознайомлювальний ролик, який розповість вам:
 

  • Що таке Volvo Connect?
  • Як можна використовувати цю систему зі службами керування автопарком
  • Яким чином вона забезпечує відстеження та доступ до даних у реальному часі
  • Як це може допомогти покращити ефективність і продуктивність операцій.