Trucks

Volvo FH — 25 років інновацій

Volvo FH користується величезним успіхом. Вона оснащена інноваціями, що забезпечують переваги водіям і власникам, покращують безпеку та допомагають компаніям змінювати правила гри. «Необхідно формувати культуру, яка дозволяє людям шукати нові ідеї. І структуру, що забезпечує реалізацію цих ідей, які створюють цінність для клієнтів», — каже Стафан Рьодйедаль, менеджер з продукції FH у Group Trucks Technology.
Хронологія інновацій Volvo FH
Інновації та нові функції — Volvo FH продовжує еволюціонувати.

У 1993 році компанія Volvo Trucks представила світу найсучаснішу на той час вантажівку: Volvo FH.
З огляду на функції автомобіля на кшталт двигуна D12A і моторного гальма Volvo, її технічні характеристики вражали. Та, напевне, ще більш вражала увага потребам водія. Volvo FH була — і продовжує бути — мрією водіїв. Нова кабіна враховувала їх потреби. Вантажівка — це робоче місце, де не лише працюють, а й відпочивають і сплять. Після масштабних випробувань за участі більше 1500 водіїв і користувачів, компанія Volvo Trucks змогла з нуля спроектувати нову кабіну, яка дарувала повністю нові враження від роботи.
«Ми ставимо водія на чільне місце. І робимо так і по сьогодні», — каже Матс Карлсон Ліндх, голова відділу планування продукції у Group Trucks Technology.
Сьогодні Volvo FH продовжує роботу з покращення автотранспортної галузі. Завдяки таким функціям як унікальне динамічне управління Volvo, що оптимізує кермування та в той же час зменшує ризик отримання професійних травм серед водіїв через розтягнення м'язів, Volvo Trucks продовжує рухати прогрес уперед.

Історія Volvo FH почалася в середині 80-х років. У компанії Volvo Trucks була широка лінійка вантажівок для багатьох сфер застосування, однак існувала потреба у покращенні процесу та програмній платформі для загальної продукції. Завдяки моделі FH компанія Volvo Trucks змогла створити заділ для майбутніх інновацій. Одним з ключових проривів у рамках розробок було нове шасі. Його динамічна конструкція дала інженерам загальний фундамент для продовження розробок і створення функцій, що могли бути індивідуально пристосовані для будь-якої потреби.

«Я б порівняв покращення виробничого процесу у Volvo Trucks з одночасною трансплантацією серця та мозку. Це змінило наш спосіб роботи», — каже Ян Йохансон, який працював в той час менеджером проектів.

Як вже згадувалося, Volvo FH — це вантажівка для водіїв, однак Volvo також розуміє комерційні потреби клієнтів. Сьогодні це відіграє не менш важливу роль, ніж у день випуску.
«Проведене нами дослідження аеродинамічних характеристик конструкції було безпрецедентним. Воно дозволило клієнтам зменшити витрати на пальне», — каже Матс Карлсон Ліндх.

Шасі було також створене з акцентом на потреби бізнесу; воно було обладнане гнучкими рішеннями для різної вантажопідйомності. Сьогодні Volvo Trucks робить все можливе для розробки подальших рішень зі скорочення споживання пального для клієнтів. Покращене програмне забезпечення I-shift, тандемний підйомний міст, I-park cool, курси навчання водіїв Fuelwatch і предиктивна система круїз-контролю I-see — це лише декілька з останніх інновацій, які покращують прибутковість клієнтів.

Прогрес ніколи не зупиняється. І FH продовжує еволюціонувати. Робота у Volvo Trucks продовжується. «Часто ми починаємо роботу з реальної проблеми клієнта. Наприклад, у випадку з динамічним управлінням Volvo все почалося з нашого бажання знайти рішення для зменшення зусилля, необхідного для повороту керма під час розвороту. Під час цього дослідження ми виявили дуже багато нових можливостей, на базі яких з'явилося більш інноваційне рішення: VDS у тому вигляді, в якому ми знаємо його сьогодні», — каже Стафан Рьодйедаль.
Креативність і створення нових ідей — два важливих елементи процесу, що веде до успішних інновацій. Іншим елементом є важка робота.
«При вимірюваннях доводиться довго та важко працювати. Кожна функція тестувалася та випробовувалася роками, перш ніж нас задовольнила їх робота — і перш ніж вони почали відповідати очікуванням наших клієнтів».