Trucks

Шість порад з вибору вантажівки для міських перевезень

Кількість варіантів для розвезення містом може приголомшувати, але так не повинно бути. Тобіас Бергман, головний конструктор у Volvo Trucks виділяє шість факторів, яким треба приділити увагу.
Volvo FE на вузькій вулиці міста
Їзда в міських умовах може стати справжнім викликом для вантажівок, тому при виборі транспортного засобу на це необхідно звертати увагу.

Є багато речей, які потрібно враховувати під час вибору транспортного засобу для міських перевезень, а саме — вантаж, який будуть перевозити, місце та тривалість експлуатації.

Вантажівки FL, FE і FM від Volvo Trucks створені для різних потреб, наявних на ринку розвезень, і кожну із них можна дуже точно пристосувати до індивідуальних вимог замовника. Хоча чим більше варіантів, тим краще, іноді це може бентежити. Ще більше ускладнює ситуацію те, що багато замовників у цьому сегменті не обов’язково є логістичними компаніями.

«Ми розуміємо, що багато підприємств, які купляють вантажівки для розвезень містом, не є логістичними операторами. Ці підприємства здебільшого ведуть інший бізнес, наприклад, це пекарні або організатори масових заходів, які перевозять обладнання. Вони навіть могли раніше використовувати автофургони для доставки, а зараз шукають простору і універсальності, притаманних вантажівкам», — говорить Тобіас Бергман, головний конструктор у Volvo Trucks.

Що він порекомендує? «Подумайте, які потреби у вас є сьогодні, і які очікуються в майбутньому. Але не робіть цього без допомоги. Місцевий дилер Volvo Trucks може виступити вашим партнером при визначенні транспортного засобу та схеми придбання, що найкраще відповідатимуть вашим потребам».

Плануйте наперед
Вантажівки, ретельно пристосовані до своїх задач, можуть забезпечити низьку вартість володіння. Але більш універсальний транспортний засіб з кількома специфікаціями конструкції часто має вищу ціну на вторинному ринку. Зважте всі переваги і недоліки точно пристосованої вантажівки, якщо знаєте, що за кілька років вам знадобиться оновлювати автопарк, або якщо ваші задачі можуть змінитися.

1. Дотримуйтеся нормативів щодо шкідливих викидів
У більшості міст обмеження щодо рівня шумового забруднення та шкідливих викидів стають все більш суворими. Ці норми можуть впливати як на вибір транспортного засобу, так і на умови придбання. Щоб застрахувати майбутнє вашого бізнесу, Volvo Trucks часто пропонує можливість викупу старого транспортного засобу при купівлі нового. Або, як варіант, раціональною альтернативою може бути операційна оренда.

2. Не нехтуйте оглядовістю
Вантажівки з малими колесами та прямою оглядовістю дозволяють водіям краще оцінювати ситуацію навколо. Це може бути важливим фактором безпеки в містах з вузькими вулицями і в місцях, де є багато велосипедистів і пішоходів. Деякі міста почали вводити норми на оглядовість, яким повинні відповідати вантажівки. Ці обставини необхідно брати до уваги.

3. Оцініть частоту та порядок завантаження
Частота та порядок завантаження й розвантаження вантажівки — ще один ключовий фактор. Здійснюючи розвезення містом, середньостатистичний водій може входити і виходити із вантажівки через кожні 200-300 метрів. Низька вхідна сходина може зекономити час і запобігти травмам. Компактний транспортний засіб також буде корисним при розвезенні в дрібні магазини в центральних районах міста, де завантажувальні рампи часто бувають дуже дрібними і тісними.

4. Подумайте про маневреність
Чим менше транспортний засіб, тим краща його маневреність. Це може стати ключовим фактором при поїздках до місця призначення і назад і для руху вузькими вулицями. Немає стандарту на те, якими великими повинні бути завантажувальні рампи. В цілому, якщо вантажівка використовується для завантажування на великих складах, з експлуатацією великої вантажівки не повинно виникати проблем. Одночасно, доставка в дрібні магазини може означати паркування біля низьких рамп або рух вузькими провулками.

5. Отримуйте максимум від довгих прямих ділянок маршруту
Якщо вантажівка час від часу використовується для дальніх міжміських перевезень, найкращим варіантом може стати більш велика й універсальна вантажівка. Під час довгих поїздок водієві потрібне місце для відпочинку. Додаткові опції, такі як інтегрована навігаційна система і Dynafleet, також допомагають водієві дотримуватися маршруту і економити пальне під час довгих подорожей. Крім того, велика і більш комфортна вантажівка є привабливою для водіїв.

Модельний ряд вантажівок Volvo для міських перевезень

VOLVO FL: Пристосована для міських перевезень, простих будівельних робіт, а також для вивезення сміття та вторинної сировини. Повна маса транспортного засобу 10-18 тонн і загальна вага автопоїзда до 25 тонн.

VOLVO FE: Пристосована для регіональних і міських перевезень, простих будівельних робіт, а також для вивезення сміття та вторинної сировини. Повна маса транспортного засобу 10-26 тонн і загальна вага автопоїзда до 44 тонн.

VOLVO FM: Пристосована для розвезень, будівництва та перевезення автомобілів. Повна маса транспортного засобу 18-46 тонн і загальна вага автопоїзда до 100 тонн.