Trucks

Новий потужніший двигун для Volvo FH16 забезпечує максимальну продуктивність

Volvo Trucks представляє новий двигун для культової вантажівки FH16. Новий 17-літровий двигун вирізняється винятковою ефективністю використання пального й довговічністю та з легкістю впорається з найскладнішими перевезеннями завдяки потужності до 780 к. с. і крутному моменту до 3800 Н·м. Крім того, цей двигун сертифіковано для роботи на біопаливі.
 Новий потужніший двигун для Volvo FH16 забезпечує максимальну продуктивність
Volvo Trucks представляє новий двигун для культової вантажівки FH16. Цей двигун має потужність до 780 к. с. і крутний момент до 3800 Н·м

Безперервні швидкісні поїздки з великими вантажами — це справжній виклик, але не для нового 17-літрового двигуна стандарту Євро 6 від Volvo для вантажівки FH16. Цей двигун створений для найскладніших перевезень та має три рівні потужності: 600, 700 та 780 к. с. Крутний момент становить 3000, 3400 й 3800 Н·м у найпотужнішій версії. Вища потужність і крутний момент сприяють підвищенню керованості, максимальній продуктивності й ефективності споживання пального.

 

«Я з гордістю представляю наш новий двигун. Справжній шедевр, над яким працювали кращі інженери у світі. Версія 780 — це найпотужніший двигун у галузі. Ніхто не хоче застрягти на крутому схилі з величезним вантажем через замалі крутний момент і потужність. Тому ми зосередилися на тому, щоб зробити двигун D17 дуже потужним, надійним і чуйним. А наші клієнти отримали можливість виконувати роботу швидше та з кращою ефективністю споживання пального», — говорить Маркос Вайнгартнер, менеджер із продукції Volvo Trucks.

 

Двигун D17 оснащено одним ефективним турбокомпресором, який підвищує чуйність двигуна та робить водіння приємнішим. Інноваційна запатентована Volvo форма поршня з хвилеподібною камерою згоряння оптимізує згоряння, нова система впорскування заощаджує пальне, а збільшений максимальний тиск у циліндрі забезпечує високу потужність.

Потужність гальмування двигуном у всьому діапазоні швидкостей значно підвищена завдяки винятковій чуйності двигуна. Це також забезпечує швидке перемикання передач, уповільнює зношування гальмівних колодок і дискових гальм та підвищує ефективність на спусках.

 

Сертифікація для роботи на біопаливі
Усі версії нового двигуна D17 сертифіковано для роботи на гідроочищеній рослинній олії (HVO). Версію з потужністю 700 к. с. також сертифіковано для роботи на 100 % біодизелю (B100). Коробку передач найпотужнішої версії було оновлено для роботи за 3800 Н·м, а ефективний ККД версій на 3000 й 3400 Н·м було додатково підвищено.

 

«Я впевнений, що власники та водії оцінять вищу потужність гальмування двигуном і можливість використання HVO та біодизеля. D17 — це прекрасний двигун для неймовірної вантажівки. Усі наші клієнти, які покладаються на Volvo FH16 у щоденній роботі, тепер матимуть ще потужніший інструмент, який допоможе їм», — говорить Маркос Вайнгартнер.

 

Продаж вантажівки Volvo FH16 з новим двигуном почнеться в середині 2024 року. Початок виробництва заплановано на другу половину 2024 року для ринків Європи та Австралії.

 

Новий двигун доступний у новій моделі Volvo FH16 Aero та в останній версії Volvo FH16.

 

ПОСИЛАННЯ на зображення і відео з високою роздільною здатністю

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.