Trucks

Електрична вантажівка Volvo FH Electric отримала нагороду «International Truck of the Year 2024»

Компанія Volvo Trucks отримала престижну галузеву нагороду за свою вантажівку Volvo FH Electric. Вперше в історії цю нагороду отримала електрична вантажівка.
Volvo FH Electric отримала нагороду «International Truck of the Year 2024»
вантажівка Volvo FH Electric була відзначена як «Міжнародна вантажівка 2024 року»

Великовантажна електрична вантажівка Volvo FH Electric була відзначена як «Міжнародна вантажівка 2024 року» («International Truck of the Year 2024»). Пояснюючи своє рішення, журі високо оцінило ефективність роботи електричної вантажівки, плавне прискорення, низький рівень шуму та відсутність вібрацій.

 

«З появою моделі FH Electric компанія Volvo Trucks представила найсучаснішу лінійку повністю електричних вантажівок, створених для широкого кола транспортних операцій. Це доказ того, що енергетичний перехід набирає силу навіть у сьогоднішньому складному бізнес-середовищі», – заявив Джаненріко Гріффіні (Gianenrico Griffini), голова Міжнародного конкурсу «Вантажівка року».

 

Рогер Алм (Roger Alm), президент компанії Volvo Trucks, отримав престижну нагороду вчора ввечері під час церемонії нагородження на транспортній виставці Solutrans у Ліоні, Франція.

 

«Я дуже пишаюся тим, що наш вантажний автомобіль Volvo FH Electric отримав цю високоповажну нагороду. Вперше в історії транспортна галузь обрала електровантажівку «Вантажівкою Року». Модель Volvo FH Electric представляє нову еру в галузі вантажних перевезень, і отримання цієї нагороди чітко показує, що перехід до транспорту з нульовим рівнем викидів відбувається тут і зараз», – прокоментував Роджер Альм.

«Я щиро хочу подякувати всім, хто долучився до цього успіху. Він ґрунтується на чудовій командній роботі наших колег у корпорації Volvo Group та тісній співпраці з нашими шановними клієнтами, партнерами та постачальниками».

 

Перемога в четвертий раз

Це вже четвертий раз, коли культова модель FH компанії Volvo отримує звання «Вантажівка року». Volvo FH – одна з найуспішніших моделей у галузі, адже в усьому світі продано майже 1,4 мільйона цих вантажівок.

 

Volvo FH Electric має загальну вагу 44 тонни. Виробництво моделі Volvo FH Electric розпочалося у 2022 році на заводі Volvo в Ґетеборзі (Gothenburg), Швеція, а виробництво на заводі в Генті (Ghent), Бельгія, –  у 2023 році.

 

Програма повністю електричних вантажівок

Компанія Volvo Trucks стала першим світовим виробником, який розпочав серійне виробництво електричних вантажівок вже у 2019 році, і сьогодні вона має досить широку лінійку електричних вантажівок, яка налічує шість моделей, призначених для виконання широкого спектру різноманітних транспортних перевезень. Volvo Trucks є лідером на ринку великовантажних електровантажівок в Європі з часткою ринку 49%.

 

«International Truck of the Year»

Міжнародна організація «International Truck of the Year» була заснована в 1977 році та складається з 24-х журналістів, які пишуть про комерційні автомобілі у провідних журналах Європи, що спеціалізуються на вантажних автомобілях. Щорічна нагорода присуджується вантажівці, представленій на ринку протягом останніх 12-ти місяців, яка зробила найвагоміший внесок у підвищення ефективності вантажних перевезень. Оцінюють кілька ключових критеріїв, включаючи технологічні інновації, комфорт, безпеку, керованість, енергоефективність, вплив на навколишнє середовище та загальну вартість володіння (Total Cost of Ownership, TCO).

https://www.truck-of-the-year.com/

 

Зауважимо, що:

·         Під «Європою» мається на увазі Європейський Союз, включаючи Норвегію та Швейцарію. Інформація щодо частки ринку важких (≥16 тонн) електричних вантажівок Volvo в Європі містить дані медіа холдингу "S&P Global".

 

ПОСИЛАННЯ на фото

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.