Trucks

Volvo Trucks збільшує швидкість перемикання коробки передач I-Shift до 30%

Інтелектуальна автоматизована коробка передач I-Shift від Volvo Trucks тепер швидша, ніж будь-коли. Швидша реакція забезпечує покращену керованість і плавність руху як дизельних, так і електричних великотоннажних вантажівок.
Volvo Trucks збільшує швидкість перемикання коробки передач I-Shift до 30%
Завдяки можливості перемикання передач на 30 % швидше, водії, безумовно, відчують дуже позитивну різницю

Значне покращення керованості, яке було додано до трансмісій на всіх рівнях викидів, досягається завдяки новому способу взаємодії коробки передач I-Shift з двигуном. Оновлення полягає у швидшому спрацьовуванні зчеплення, що призводить до меншого переривання крутного моменту. Це також робить перемикання передач плавнішим для більш гармонійного керування вантажівкою.

 

«Швидше перемикання передач дає можливість ефективніше оптимізувати вибір передачі. І чим більше перемикання передач вимагає дорога та рельєф, тим більше водій оцінить удосконалення. Завдяки можливості перемикання передач за допомогою I-Shift на 30 % швидше, водії, безумовно, відчують дуже позитивну різницю», – говорить Пер Бергстранд (Pär Bergstrand), менеджер з трансмісій для великотоннажних вантажівок Volvo Trucks.

 

Висока швидкість перемикання досягається завдяки декільком ключовим удосконаленням. По-перше, оновлені датчики тепер передають дані з вищою точністю до блоку управління, який має нове програмне забезпечення та швидший мікропроцесор, що значно прискорює обчислення. По-друге, додатковий диск у гальмі коробки передач дозволяє йому швидше реагувати перед перемиканням передач, що дає змогу зробити це раніше. І наостанок, об'єм повітря також було зменшено в різних системах приводу, наприклад, у вилках перемикання передач, зчепленні та гальмі коробки передач, щоб ще більше пришвидшити перемикання передач.

 

Коли I-Shift було представлено в 2001 році, це була перша в історії автоматизована коробка передач, призначена для великотоннажних вантажівок. Вона здатна працювати з усім силовим агрегатом, оскільки ця коробка передач була адаптована до двигуна і компонентів вантажівки вже на етапі проектування, що сприяє скороченню витрати пального і, таким чином, зменшенню впливу на навколишнє середовище. Це також сприяє підвищенню рівня безпеки та надає інші важливі переваги, включаючи зниження рівня шуму, вібрації та фізичного навантаження на водія.

 

Ці останні досягнення, що дозволяють на 30 % швидше перемикати передачі, є ще одним доказом того, що компанія Volvo безперервно працює над вдосконаленнями, щоб забезпечити кращу керованість. «Завдяки усім вдосконаленням та новим варіантам I-Shift може ефективно вирішувати все складніші завдання. Це означає не лише високу продуктивність та паливну економічність, а й неперевершену керованість та комфорт для водіїв», – коментує Пер Бергстранд.

 

Сьогодні всі великотоннажні вантажівки Volvo оснащуються коробкою передач I-Shift у стандартній комплектації. З моменту представлення унікальної технології I-Shift від Volvo було продано вже понад мільйон вантажівок у всьому світі.

 

ПОСИЛАННЯ на зображення у високій роздільній здатності

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.