Trucks

Volvo Trucks представляє нові функції для підтримки безпечного керування в складних дорожніх умовах

Volvo Trucks представляє низку нових функцій, які покращують безпеку та керованість, підтримуючи точне керування у місцях з обмеженою прохідністю, на вибоїстих або слизьких дорогах, наприклад, на будівельних майданчиках чи в кар’єрах.
Volvo Trucks представляє нові функції для підтримки безпечного керування в складних дорожніх умовах
Нові функції розроблені таким чином, щоб забезпечити водієві більший контроль і легкість в управлінні під час маневрування

«Завдяки декільком інноваційним оновленням коробки передач I-Shift нам вдалося зробити доступною низку нових функцій, які покращують керованість, безпеку та комфорт. Кожна з них розроблена таким чином, щоб забезпечити водієві більший контроль і легкість в управлінні під час маневрування», – говорить Пер Бергстранд (Pär Bergstrand), менеджер з трансмісій для великотоннажних вантажівок Volvo Trucks.

 

Нові функції, що забезпечують більшу точність і безпеку в складних дорожніх умовах

Terrain Brake – це нове, унікальне рішення для руху на низьких швидкостях по нерівній та пересіченій місцевості, яке робить маневрування вантажівки простішим та безпечнішим.

 

Зазвичай, якщо водій гальмує колесом, розташованим на краю піднятої поверхні, наприклад, на великому камені або бордюрі, воно може скотитися до того, як водій встигне натиснути на гальма, що ускладнює контроль над вантажівкою. Нова система Terrain Brake застосовує гальма, щойно водій відпускає педаль акселератора. Після цього вантажівка утримує своє положення без кочення, що дає змогу виконувати невеликі рухи з великою точністю.

 

«Система Terrain Brake ідеально підходить для бездоріжжя, наприклад, будівельних майданчиків, кар’єрів або нерівних доріг, але воно також може бути корисним для маневрування в місті та подолання лежачих поліцейських і вуличних бордюрів. Незалежно від ситуації, вона надасть водієві набагато більшу маневреність і контроль, що зробить роботу безпечнішою і простішою», – продовжує Пер Бергстранд.

 

Change Direction — ще одне рішення, яке полегшує маневрування вантажівки на низьких швидкостях. Такі ситуації, як розворот в обмеженому просторі або заїзд заднім ходом у вантажний док, зазвичай потребують коротких, різких рухів, коли водій постійно натискає на педалі гальма та акселератора. Тепер замість того, щоб натискати на педаль гальма, водій може увімкнути задній хід, продовжуючи рух вперед. Нова функція автоматично зупиняє вантажівку, а потім починає рух заднім ходом, поки водій просто тримає педаль акселератора в натиснутому стані. Щоб знову рушити вперед, достатньо увімкнути передню передачу і продовжувати натискати на акселератор.

 

Active Grip Control – це функція, яка значно покращує стійкість і прискорення на слизькій дорозі. Якщо вантажівку починає заносити, численні датчики дозволяють системі керування інтелектуально реагувати на дорожнє покриття, щоб допомогти водієві втриматись на дорозі. Нова функція також покликана зменшити ризик складання причепа та надмірного повертання під час руху без вантажу.

 

Volvo Trucks також оновила круїз-контроль, щоб його можна було активувати на заданих швидкостях від 4 км/год або навіть 2 км/год, у разі використання з опціональними понижуючими передачами.

 

«Я дуже пишаюся тим, що нам вдалося розробити стільки корисних функцій, які не лише покращують керування вантажівкою на будівельних майданчиках чи в кар'єрах, а й стануть у нагоді в багатьох інших ситуаціях, наприклад, під час перевезення лісоматеріалів або руху у місті», – підсумовує Пер Бергстранд.

 

Факти:

·         Terrain Brake – це опція для Volvo FH16 та інших вантажівок Volvo з ведучою передньою віссю.

·         Change Direction – це опція, що доступна на всіх моделях Volvo FH, FM і FMX.

·         Система Active Grip Control входить до стандартної комплектації всіх великотоннажних вантажівок Volvo з електричною трансмісією і, за деякими винятками, всіх великотоннажних вантажівок з двигунами стандарту Євро 6.

·         Оновлений круїз-контроль входить до стандартної комплектації всіх великотоннажних вантажівок Volvo.

 

ПОСИЛАННЯ на зображення у високій роздільній здатності

ПОСИЛАННЯ на відео про нові функції

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.