Trucks

Volvo Trucks покращує ходові якості та економічність середньотоннажних вантажівок

Вантажівки Volvo FL і FE, які використовуються переважно для доставки вантажів у межах міста та міських районів, отримали нові, модернізовані коробки передач, які забезпечують підвищену ефективність і плавність ходу.
Volvo Trucks покращує ходові якості та економічність середньотоннажних вантажівок
Для покращення та оптимізації керування як Volvo FL, так і FE, передбачено три різні режими руху: економічний, продуктивний та позашляховий.

Volvo FL – це невеликий і маневрений представник модельного ряду Volvo Trucks, який завдяки новій 8-ступінчастій повністю автоматизованій коробці передач (на два ступені більше, ніж у попередньої моделі) забезпечує економію пального до 4%.

 

«З новою коробкою передач ми також пропонуємо можливість повного відбору потужності під час стояння на місці, завдяки чому вона стала більш універсальною та ідеально пристосованою для самоскидів, солерозкидачів, снігоприбирачів та іншої подібної спецтехніки», – говорить Кеннет Акерберг, продакт-менеджер Volvo FL і FE.

 

Водночас, більша модель Volvo FE тепер оснащена такою самою оновленою коробкою передач I-Shift, яка використовується у великотоннажних моделях Volvo Trucks, завдяки чому перемикання передач відбувається на 30% швидше.

 

Значне поліпшення ходових якостей досягається завдяки новому способу взаємодії коробки передач I-Shift з двигуном. Оновлення полягає у швидшому спрацьовуванні зчеплення, що призводить до меншого переривання крутного моменту. Це також робить перемикання передач плавнішим для більш гармонійного керування вантажним автомобілем.

 

«Швидше перемикання передач дає можливість ефективніше оптимізувати вибір передачі. Пересування у місті з великою кількістю рушань і зупинок призводить до частого перемикання передач, тому водій точно відчує й оцінить ці покращення», – продовжує Кеннет Акерберг.

 

Три різні режими приводу для оптимізації процесу керування

Для покращення та оптимізації керування як Volvo FL, так і FE, передбачено три різні режими руху: економічний, продуктивний та позашляховий. Вибір кожного режиму здійснюється натисканням кнопки на панелі приладів, яка потім відображається на панелі.

 

«Задля максимальної економії пального вантажівка завжди рушає з місця в еко-режимі, здійснюючи еко-рух при натисканні на педаль. Втім, простим натисканням кнопки завжди можна перейти на продуктивний режим. Ми також додали позашляховий режим, оскільки ці вантажівки можна використовувати на будівельних майданчиках», – підсумовує Кеннет Акерберг.


Позашляховий режим забезпечує покращені характеристики на низьких швидкостях, підвищуючи безпеку керування, пропонуючи кращу керованість і зменшення напруження під час їзди поганими дорогами.

 

 

ПОСИЛАННЯ на зображення у високій роздільній здатності..

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.