Trucks

Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво великотоннажних вантажівок нового покоління

Наразі Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво вантажівок Volvo FH, FH16, FM та FMX нового покоління на заводах Volvo у Швеції та Бельгії.
Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво вантажівок Volvo FH, FH16, FM та FMX нового покоління на заводі в Туве, Швеція.
Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво вантажівок Volvo FH, FH16, FM та FMX нового покоління на заводі в Туве, Швеція.

«Ми пишаємося тим, що скоро зможемо представити нашим клієнтам нове покоління вантажівок. При розробці усіх чотирьох моделей вантажівок особливу увагу приділено поліпшенню ергономічності робочого місця водія, безпеці та продуктивності транспортних засобів, що робить їх більш ефективними, ніж попередні покоління», — говорить Роджер Альм, президент Volvo Trucks.

Вантажівки Volvo FM та FMX оснащені повністю новою кабіною зі збільшеним внутрішнім об’ємом майже на кубічний метр і розширеним робочим простором для водія, а також покращеним освітленням всередині кабіни. Оглядовість з місця водія також можна додатково поліпшити на всіх нових моделях шляхом встановлення бокової камери з боку пасажира. Вона дозволяє побачити те, що відбувається збоку вантажівки, виводячи зображення на інформаційний дисплей.

Іншими важливими удосконаленнями є новий інтерфейс водія та передні фари з системою адаптивного дальнього світла для моделей Volvo FH та FH16. Нові моделі Volvo FH і FM також можна пристосувати до широкого спектра задач, забезпечивши значну економію палива і зниження викидів CO2, завдяки технології I-Save.

«Ми пишаємося цією великою інвестицією в наші чотири нові моделі, які зроблять великий внесок як у підвищення безпеки на дорогах, так і в подальше зниження шкідливого впливу на навколишнє середовище. Створення нового модельного ряду вантажівок вимагає значного обсягу проєктно-конструкторських робіт, а також спільної роботи всієї організації Volvo, включно з нашими постачальниками, що робить початок виробництва особливим для всіх учасників, зокрема з урахуванням непростого минулого року», — коментує Роджер Альм, президент Volvo Trucks.

На підтвердження прихильності Volvo Trucks екологічно безпечним транспортним рішенням, нові вантажівки Volvo FH, FM і FMX також передбачають рішення з електрифікації автомобілів, виробництво яких розпочнеться 2022 року. «Таким чином, майбутній перехід наших клієнтів на види транспорту, що не використовують викопні види палива, буде безперешкодним, оскільки вони зможуть продовжувати їздити на своїй улюбленій моделі вантажних автомобілів Volvo», — зазначає Роджер Альм.

Представлена вперше в Європі минулого року нова лінійка великотоннажних вантажівок викликала великий інтерес з боку клієнтів: 2020 року було замовлено понад 12 000 вантажівок. Презентація та продажі цієї лінійки у 2021 році сягнули вже за межі Європи. Станом на 1 березня компанія «Вольво Україна» отримала вже півсотні замовлень на вантажівки нового модельного ряду. Перші поставки вантажівок нового покоління в Україні вже очікуються у квітні та травні.

Спочатку виробництво вантажних автомобілів відбуватиметься на заводах Volvo Trucks в Гетеборзі у Швеції, Генті в Бельгії. Збиральний завод в Туве, Гетеборг, розпочинає свою роботу в березні 2021 року.

«Ми довго готувалися до відкриття заводу, працюючи разом над створенням неймовірних вантажівок. Працівники заводу в Туве з нетерпінням чекають можливості приступити до роботи та готові постачати нові високоякісні вантажівки преміумкласу нашим клієнтам», — пояснює Мартін Фолін, виконуючий обов'язки віцепрезидента з виробництва на заводі в Туве.

Нові вантажівки пропонують безліч різних варіантів кабін і можуть бути оптимізовані для широкого спектра задач. Як завжди, головне завдання компанії Volvo Trucks полягало у створенні для водія другої домівки, якою кабіна автомобіля часто стає для далекобійників. У вантажних автомобілях для регіональних перевезень кабіна часто використовується як «мобільний офіс на колесах», та водночас за своєю конструкцією ці вантажівки є надійним і практичним робочим інструментом.

Таким чином, оглядовість, комфорт, ергономіка, рівень шуму, маневровість і безпека водія мали головне значення при розробці нових моделей вантажівок, зовнішній вигляд яких також було модернізовано з урахуванням останніх інновацій.

 

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.