Trucks

ICA Sweden розпочинає експлуатацію повністю електричної вантажівки Volvo FE Electric

Компанія Volvo Trucks постачає повністю електричну вантажівку провідній шведській мережі супермаркетів, компанії ICA Sweden, яка розпочинає перехід до електричного транспорту. Вантажівка буде використовуватися для постачання охолоджених продуктів до районів міста Стокгольм. Окрім того, цей електричний транспортний засіб сприятиме суттєвому зменшенню рівня шуму та забруднення повітря.
ICA Sweden розпочинає експлуатацію повністю електричної вантажівки Volvo FE Electric
Вантажні автомобілі Volvo FE Electric та Volvo FL Electric – є повністю електричними вантажівками для здійснення міських перевезень. Випускаються серійно з 2019 року.

 

Новий вантажний автомобіль Volvo FE Electric буде введений в експлуатацію протягом першої половини 2021 року для виконання щоденних транспортних завдань компанії ICA. Ця поставка є першим важливим кроком анонсованої у листопаді 2020 року співпраці між компаніями Volvo Trucks та ICA, яка ототожнює прийняття рішення щодо переходу до використання електричних вантажівок з метою зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище.

Для того, щоб визначити відповідні маршрути для електричного транспорту, експерти ICA і Volvo Trucks в галузі електровантажівок спільно вивчали такі параметри, як вантажопідйомність, цикли водіння та конструктивні рішення з метою оптимального використання нової електричної вантажівки в компанії ICA.

«Спільно з ICA ми проаналізували кілька їх транспортних маршрутів, користуючись симулятором пробігу електровантажівок Volvo Trucks. Обмін та аналіз докладних даних є життєво важливими для розрахунку споживання енергії при транспортуванні, включаючи операції завантаження та розвантаження, для реальних маршрутів та ситуацій дорожнього руху в режимі реального часу, що допоможе знайти найкращі можливі рішення для виконання щоденних транспортних завдань ICA», – відзначає Йохан Ларссон (Johan Larsson), директор компанії Volvo Trucks з розвитку електричного транспорту.

Повністю електрична вантажівка Volvo, що замовлена компанією ICA, не потребує додаткової денної зарядки на визначеному маршруті, що полегшує заміну вантажного автомобіля, який наразі використовується, на електричну вантажівку.

Компанії ICA Sweden та Volvo Trucks мають великий досвід роботи щодо зменшення впливу свого бізнесу на навколишнє середовище. Група ICA поставила перед шведською дочірньою компанією завдання – створити до 2030 року систему автомобільного транспорту, що не використовує двигуни внутрішнього згорання, тоді як для міських регіонів це завдання має бути вже вирішено до 2025 року. Мета буде досягнута шляхом інвестування в нові технології та дослідження шляхів підтримання ініціатив щодо збільшення національного виробництва біопалива.

Важливою частиною співпраці компаній Volvo Trucks та ICA є впровадження у Швеції технології використання електрифікованих транспортних засобів, як у центрах міст, так згодом і на більш довгих маршрутах між містами. Компанії ICA Sweden та Volvo Trucks співпрацюватимуть над обґрунтуванням застосування технології електротранспорту, використовуючи наявні пропозиції товарів і послуг та спільно перевіряючи нові технології. Обидві компанії разом продовжать досліджувати можливості подальшої електрифікації транспорту в логістичній мережі компанії ICA Sweden.

«Ми дуже раді, що розпочали в ICA кампанію застосування електрифікованого транспорту. Ми постійно працюємо над мінімізацією впливу на клімат всіх ланок нашого ланцюжка створення цінностей, і більш широке використання електричного транспорту є конкретним підтвердженням цього. Завдяки нашій співпраці з Volvo Trucks ми маємо можливість запровадити технологію використання електротранспорту, який не тільки відповідає вимогам щодо вантажопідйомності та типам перевезень, але також сприяє значно більш екологічно чистому транспортуванню», – каже Емма Ліндстрем (Emma Lindström), директор з логістики ICA Sweden.

Вантажні автомобілі Volvo FE Electric та Volvo FL Electric є повністю електричними вантажівками для здійснення міських перевезень та вивезення сміття. Випускаються серійно з 2019 року. Зараз компанія Volvo Trucks також проводить випробування моделей своїх електричних вантажівок Volvo FH, Volvo FM та Volvo FMX, які будуть використовуватися для регіональних перевезень та для міського будівництва в Європі. Продаж цих вантажівок розпочинається 2021 року, а серійне виробництво –  у 2022 році.

Деякі характеристики вантажівки Volvo FE Electric для компанії ICA Sweden

  • Volvo FE Electric – вантажівка з колісною формулою 6 x 2

    Повна маса 26 тонн

    Чотири акумуляторних батареї потужністю 66 кВт-год

    Індивідуальна шафа з блоком охолодження, що живиться від акумулятора вантажівки, яку встановлює виробник кузова

    Вантажівки Volvo FE Electric та Volvo FL Electric випускаються серійно з 2019 року.

Компанія ICA Sweden

Маючи близько 1300 магазинів та частку ринку приблизно 36 відсотків, компанія ICA є провідним роздрібним торгівцем бакалейно-гастрономічними товарами у Швеції. Компанія провадить бізнес у співпраці з незалежними роздрібними торговцями ICA, котрі володіють і керують власними магазинами, що дозволяє їм адаптувати основні вимоги та пропозиції до місцевих потреб. Компанія ICA Sweden щодня здійснює транспортні перевезення з пробігом близько 125 000 кілометрів для забезпечення роботи мережі магазинів.

 

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.