Trucks

DHL Freight та Volvo Trucks об'єднують зусилля для впровадження великотоннажних електричних вантажівок для регіональних перевезень

DHL Freight, одна з провідних компаній у сфері вантажоперевезень в Європі, і Volvo Trucks об'єднали свої зусилля, щоб посприяти впровадженню великотоннажних електричних вантажівок, що використовуватимуться для регіональних перевезень в Європі. Ці об'єднані зусилля знаменують собою ще один важливий крок на шляху до транспортних рішень без шкідливого впливу на клімат.
DHL Freight і Volvo Trucks об'єднали свої зусилля, щоб посприяти впровадженню великотоннажних електричних вантажівок для регіональних перевезень.
DHL Freight і Volvo Trucks об'єднали свої зусилля, щоб посприяти впровадженню великотоннажних електричних вантажівок для регіональних перевезень.

До цього часу електричні вантажні автомобілі використовувалися переважно для перевезень вантажів на короткі відстані в межах міст і приміських районів. Зараз же DHL Freight і Volvo Trucks приступили до реалізації проекту з перевезення великовагових вантажів на більші відстані. Співпраця у межах проекту передбачає ексклюзивні, перші в світі пілотні випробування повністю електричної вантажівки Volvo FH з повною масою автопоїзда до 60 тонн. Починаючи з березня вантажівка курсуватиме між двома логістичними терміналами DHL Freight у Швеції, відстань між якими становить близько 150 км. Під час випробувань Volvo і DHL отримуватимуть важливий досвід та інформацію про організацію та експлуатацію відповідної зарядної інфраструктури. Зібрана інформація допоможе оптимізувати правильне співвідношення між робочою відстанню, вантажопідйомністю і зарядними станціями при щоденних вантажоперевезеннях.


Компанія DHL спільно з Volvo Trucks активно працює над зниженням свого впливу на навколишнє середовище, при цьому сталий розвиток є невід'ємною частиною стратегії компанії.


«Наша мета – звести до нуля всі викиди, пов'язані з логістикою. І ми вже маємо значні досягнення у цьому напрямку: порівняно з 2007 роком ефективність нашої Групи щодо викидів CO2 покращилася на 35%. Однак на цьому шляху нам потрібні інноваційні технологічні рішення і міцні партнерські відносини. Я впевнений, що наша тісна співпраця з Volvo Trucks, одним із найбільших у світі виробників вантажних автомобілів, підтримуватиме нас у досягненні наших амбітних екологічних цілей у сфері автомобільних вантажоперевезень», – говорить Уве Брінкс, генеральний директор DHL Freight.


Компанія Volvo Trucks рухається у напрямку поступового і ефективного переходу від транспортних засобів з двигунами, що працюють на викопних видах палива, до електричного транспорту. Це робиться з урахуванням усіх аспектів еко-системи для впровадження електрифікації, включаючи заряджання, планування маршрутів, кількість транспортних засобів, сервісне обслуговування та інші послуги.


«Транспортний бізнес швидко змінюється, і для багатьох наших клієнтів дедалі важливішою комерційною перевагою є його сталий розвиток. Ми пропонуємо ефективні транспортні рішення, які допомагають здійснити швидкий перехід від споживання викопних видів палива до електроенергії. Ми маємо давні відносини з DHL. Їхній великий і глобальний досвід у сфері логістики надає нам змогу вивчати умови для досягнення прогресу у цьому технологічному переході, пристосовуючи його до потреб клієнтів і їхніх видів транспортних операцій», – говорить Роджер Алм, президент Volvo Trucks.


DHL Freight активно просуває різні проекти у сфері сталого розвитку та екологічно чистих технологій, а також впровадила у Швеції програму з перевезення вантажів, орієнтовану на захист клімату. Клієнти, які беруть участь у цій програмі, платять фіксовану надбавку за кожну відправлену посилку або палету, а дохід, отриманий від цих надбавок, повністю інвестується в екологічно чисті технології у межах шведської мережі.


«Логістичний сектор стикається з величезним викликом, який водночас надає великі можливості для декарбонізації вантажних перевезень. Співпраця з Volvo Trucks допомагає DHL Freight відігравати ще більшу роль у переході до екологічно раціональних альтернатив і є ще одним вагомим доказом нашої довгострокової стратегії, спрямованої на досягнення перевезень без шкідливого впливу на клімат», – пояснює Роберт Зандер, генеральний директор DHL Freight Sweden.


Уже сьогодні серійно випускаються електричні вантажівки Volvo FL Electric і Volvo FE Electric для вантажоперевезень у межах міста. Підрозділ DHL Supply Chain нещодавно ввів в експлуатацію новий Volvo FL Electric у Лондоні, представивши тим самим першу повністю електричну вантажівку Volvo для міської дистрибуції у Великій Британії.


Наприкінці минулого року компанія Volvo Trucks у Північній Америці розпочала продажі моделі VNR Electric, а цього року в Європі розпочнеться продаж лінійки великотоннажних електричних вантажівок Volvo.


«Наша глобальна мета полягає у тому, щоб до 2040 року ми зробили повний перехід від двигунів, що працюють на викопних видах палива», – підсумовує Роджер Алм.


Факти проекту:

·         Реалізація проекту DHL-Volvo розпочнеться у першому кварталі 2021 року. Він є частиною ініціативи REEL, що реалізується шведським агентством з питань інновацій Vinnova з метою сприяння переходу до електрифікованої системи вантажних перевезень.

·         Маршрут пролягає між містами Гетеборг і Єнчепінг у Швеції, довжина якого становить 150 км в один бік.

·         Заряджання здійснюватиметься на об'єкті DHL у місті Єнчепінг і в Volvo Truck Center у місті Гетеборг.

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2200 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 12 країнах світу. У 2023 році по всьому світу було доставлено понад 145 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.