Trucks

Volvo Trucks отримала нагороду Red Dot Award 2021 за видатну якість дизайну нової моделі Volvo FM

Нова модель Volvo FM отримала нагороду Red Dot Award 2021 в категорії «Дизайн продуктів» для комерційних автомобілів. Новий Volvo FM був розроблений з безкомпромісною метою: бути оптимальним робочим інструментом для широкого спектра транспортних завдань, при цьому водій завжди буде в центрі уваги.
Новий Volvo FM пропонує численні інновації, які в сукупності забезпечують більш високий рівень комфорту, безпеки і продуктивності.
Новий Volvo FM пропонує численні інновації, які в сукупності забезпечують більш високий рівень комфорту, безпеки і продуктивності.

Відзнака Red Dot отримала міжнародне визнання як один із найбільш затребуваних знаків якості за найкращий дизайн. Конкурс на отримання нагороди було започатковано в Центрі дизайну Nordrhein Westfalen в Ессені, Німеччина, ще в 1955 році. Сьогодні до журі Red Dot входить близько 50 міжнародних експертів.

 

Під час розробки нового Volvo FM були проведені обширні опитування та інтерв’ю з клієнтами, які підтвердили важливість внеску водія в прибутковість й імідж транспортних компаній. Тому команда розробників вирішила спроєктувати найкращий мобільний офіс в галузі, результатом чого стала універсальна вантажівка, маневрена, простора і, що найголовніше, безпечна і зручна для всіх водіїв.

 

«Нагорода Red Dot – це велике визнання творчої роботи команди дизайнерів Volvo Trucks. Нагорода підкреслює добре збалансований Volvo FM, що створює цінність для бізнесу завдяки цій бажаній вантажівці. Завдяки цілеспрямованому дизайну екстер’єру, інтер’єру і користувацькому досвіду ми покращуємо повсякденне життя наших водіїв і підтримуємо наше суспільство», – говорить Карін Ларссон (Carin Larsson), головний дизайнер з користувацького досвіду (UX) Volvo Trucks.

 

Новий Volvo FM пропонує численні інновації, які в сукупності забезпечують більш високий рівень комфорту, безпеки і продуктивності. Прикладами є простора нова кабіна і поліпшена оглядовість за рахунок заниженої лінії дверей, а також нові дзеркала заднього виду і додаткова кутова камера зі сторони пасажира, яка дає додатковий огляд бічної частини вантажівки. Volvo FM також може бути адаптований для істотної економії палива і викидів CO2.

Інтер’єр підкреслюється новою панеллю приладів та динамічним 12-дюймовим дисплеєм приладів з високою роздільною здатністю. Зручний інтерфейс призначений для спрощення взаємодії водія та мінімізації відволікаючих факторів під час доступу до важливої ​​інформації, а також готовий до майбутніх оновлень та підключених сервісів.

 

Зовнішній дизайн Volvo FM підкреслює його універсальність для різних застосувань. Кабіна має нову аеродинамічну форму з чіткими, виразними лініями. V-подібні фари генерують миттєве розпізнавання, а конструкція міцної передньої решітки надає автомобілю сміливого, впевненого вигляду.

 

Новий Volvo FM був випущений в 2020 році разом з Volvo FH, Volvo FH16 і Volvo FMX. Усі чотири нові вантажні автомобілі серійно випускаються з березня 2021 року.

 

Про премію Red Dot

Премія Red Dot – це міжнародний конкурс дизайну, заснований понад 60 років тому. Відмінний дизайн обирається експертними журі в галузі дизайну продуктів, дизайну комунікацій та концепцій дизайну. У конкурсі 2021 року брали участь продукти з більш ніж 60 країн. Детальніше читайте на www.red-dot.org

 

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.