Trucks

Перше завдання Vera: Volvo Trucks представляє автономний транспорт, що поєднує логістичний центр і порт

Електричний, зв'язаний і автономний транспортний засіб Volvo Trucks стане частиною інтегрованого рішення для транспортування товарів з логістичного центру до портового терміналу в Ґетеборзі, Швеція. Це завдання є результатом нової співпраці між компанією Volvo Trucks і паромною та логістичною компанією DFDS.
Vera в порту з контейнером
Автономна електровантажівка Volvo Trucks готується до першого завдання: перевезення вантажів у зв'язаному та повторюваному потоці з логістичного центру DFDS до портового терміналу. Нова співпраця є першим кроком на шляху до застосування Vera в реальних транспортних операціях та подальшого розвитку її потенціалу для виконання інших подібних завдань.

Метою співпраці є впровадження Vera в реальному застосуванні, щоб налагодити зв'язану систему для безперервного постачання товарів з логістичного центру DFDS до портового терміналу, а звідти — по всьому світу.

У 2018 році Volvo Trucks представила своє перше електричне та автономне рішення, призначене для виконання повторюваних завдань у логістичних центрах, на фабриках і в портах. Vera створено для високоточних перевезень великого обсягу товарів на короткі відстані.

«Тепер у нас є можливість застосувати Vera в ідеальному середовищі і далі розвивати її потенціал для інших подібних операцій», — говорить Мікаель Карлсон, віце-президент відділу автономних рішень у Volvo Trucks.

Метою є впровадження зв'язаної системи, яка складається з декількох автомобілів Vera, контрольованих з вежі управління. Метою є забезпечення безперебійного та постійного потоку, який відповідає вимогам щодо більшої ефективності, гнучкості та сталості. Співпраця з DFDS є першим кроком на шляху до застосування Vera в реальних транспортних задачах на заздалегідь визначених дорогах загального користування в промисловій зоні.  

«Ми хочемо бути лідером у сфері зв'язаних, автономних перевезень. Ця співпраця допоможе нам розробити ефективне, гнучке і стале довгострокове рішення, яке зробить можливим використання автономних транспортних засобів, що прибувають до наших воріт, а також принесе користь нашим клієнтам, довкіллю та нашому бізнесу», — говорить Торбен Карлсен, генеральний директор DFDS.

Перш ніж стати повністю працездатним, автономне транспортне рішення має пройти довгий шлях розвитку й удосконалення з точки зору технологій, управління операціями та адаптації інфраструктури. Крім того, повинні бути вжиті необхідні заходи безпеки для задоволення соціальних вимог щодо безпечного переходу до автономних перевезень.

По мірі того як Volvo Trucks набуває більшого досвіду, Vera стає все більш придатною для використання в аналогічних застосуваннях як доповнення до сучасних транспортних рішень.

«Автономні перевезення з низьким рівнем шуму та нульовими викидами відіграють важливу роль у майбутньому логістики, та принесуть користь як бізнесу, так і суспільству. Ми вважаємо це співробітництво важливим першим кроком і прагнемо прискорити прогрес у цій сфері. Vera може мати обмеження швидкості, але не ми. Випробування вже розпочато, і ми маємо намір впровадити рішення протягом найближчих років», — додає Мікаель Карлсон.

Факти:

  • Завдання полягає в переміщенні контейнерів із логістичного центру DFDS в Ґетеборзі до портового терміналу для забезпечення необхідної продуктивності.
  • Автономна система контролюється оператором з вежі управління, який також відповідає за транспортування.
  • Рішення підходить для повторюваних потоків з максимальною швидкістю 40 км/год.
  • Налаштування інфраструктури є однією з робіт щодо впровадження загальної транспортної системи, включаючи автоматизовані ворота на терміналах.
  • Volvo Trucks і DFDS є основними партнерами, але у виконанні першого завдання Vera беруть участь кілька учасників.
  • DFDS надає поромні та транспортні послуги в Європі та Туреччині з щорічним доходом близько 17 млрд. датських крон. 8000 співробітників працюють на кораблях і в офісах у 20 країнах. DFDS має головний офіс в Копенгагені та котирується на Копенгагенській фондовій біржі.
  • Ініціатива реалізується за підтримки Шведської агенції з інновацій Vinnova, Шведської транспортної адміністрації та Шведської агенції з енергетики через Стратегічну програму транспортних досліджень та інновацій FFI.

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, зв‘яжіться:
 

Наталія Машевська
Маркетолог
Тел.: +38 044 490 31 11
Електронна пошта: natalia.mashevska@volvo.com

Компанія Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний модельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня сервісна мережа складається з 2100 дилерів та точок обслуговування у більш ніж 130 країнах. Вантажівки Volvo збираються у 15 країнах світу. У 2018 році по всьому світу було доставлено понад 127 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною компанії Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельного обладнання та двигунів для морського транспорту і промисловості. Група також пропонує комплексні рішення з фінансування і обслуговування. Робота компанії Volvo Trucks базується на таких основних цінностях, як якість, безпека та захист навколишнього середовища.