Trucks

Вантажні і легкові автомобілі передають попередження один одному під час руху — новаторська взаємодія між Volvo Trucks і Volvo Cars

Volvo Trucks представляють хмарний сервіс Connected Safety, який дозволяє вантажним і легковим автомобілям Volvo автоматично передавати один одному попередження про небезпечні ситуації на дорозі. Завдяки новаторській взаємодії два незалежних виробника транспортних засобів дозволили своїм вантажним і легковим автомобілям обмінюватися інформацією про небезпечні ситуації на дорозі в режимі реального часу.
Volvo Saftey measures

Версія Connected Safety для легкових автомобілів була випущена Volvo Cars у 2016 році. Нещодавно свою версію випустили і Volvo Trucks, завдяки чому вантажні і легкові автомобілі тепер можуть попереджати один одного про небезпечні ситуації на дорозі. Це стало можливим завдяки тому, що дві компанії обмінюються даними щодо безпеки між своїми відповідними хмарними сервісами.

«Розширена кооперація між різними гравцями — одна із найважливіших умов для підвищення безпеки дорожнього руху. Що більше транспортних засобів матимуть змогу обмінюватися інформацією про ситуацію на дорозі в режимі реального часу, то меншим буде ризик аварій. З Connected Safety ми відкриваємо двері у майбутнє і сподіваємося, що інші виробники автомобілів приєднаються до нас», — говорить Карл Йоган Алмквіст, директор з безпеки руху і продукції у Volvo Trucks.

Система Connected Safety попереджає сусідні транспортні засоби, підключені до сервісу, про те, що водій увімкнув аварійні вогні.

«Автомобіль, що стоїть на узбіччі в умовах обмеженої видимості, піддається ризику удару ззаду, що може мати трагічні наслідки. Заздалегідь подане попередження дозволяє всім водіям легкових і вантажних автомобілів, що рухаються неподалік, завчасно знизити швидкість, виконати належні маневри й уникнути зіткнення», — пояснює Карл Йоган Алмквіст.

У довгостроковій перспективі, хмарний сервіс може бути розширено додатковим функціоналом для підвищення безпеки.

«З удосконаленням технологій і підключенням усе більшого числа автомобілів до системи інформація, що надходить у режимі реального часу, стане важливим доповненням до різноманітних систем забезпечення безпеки і підтримки водія, що зустрічаються в сучасних вантажівках. Connected Safety знаменує собою початок нової фази нашої кампанії зі сприяння безпечному водінню та попередженню аварій», — говорить Емануель Піга, директор відділу клієнтських рішень і розробки нових сервісів у Volvo Trucks

Volvo Trucks спочатку запровадить Connected Safety на нових вантажівках у Швеції і Норвегії, де Volvo Trucks і Volvo Cars мають однаково багато реєстрацій нових транспортних засобів щороку.

Факти, Connected Safety від Volvo Trucks

·         Як працює Connected Safety: Коли вмикаються аварійні вогні, вантажівка через мобільний телефон водія з виходом в Інтернет надсилає сигнал у хмарний сервіс Volvo Trucks. Звідти інформація направляється до відповідного сервісу Volvo Cars. Після цього передається попереджувальне повідомлення на всі підключені легкові і вантажні автомобілі, що перебувають поблизу місця, де були ввімкнені аварійні вогні.

·        Система буде запущена у Швеції і Норвегії впродовж 2018 року. Connected Safety буде використовуватися у Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM і Volvo FMX, обладнаних інтегрованою інформаційно-розважальною системою від Volvo Trucks, залежно від специфікацій вантажівки й обраних сервісів.

·         Volvo Cars пропонує Connected Safety з усіма новими моделями Volvo XC60, Volvo XC90, Volvo XC40, Volvo S90, Volvo V60 і Volvo V90.

·         Додаткові системи безпеки та попередження аварій для Volvo Trucks: Адаптивний круїз-контроль: активний круїз-контроль, який допомагає водію підтримувати задану безпечну дистанцію до автомобіля попереду. Система попередження зіткнення з функцією екстреного гальмування: призначена для попередження водія про небезпеку зіткнення з автомобілем, що рухається попереду, і активації гальм за необхідності. Система попередження водія Driver Alert Support: система повідомляє водія про необхідність зупинитися та зробити перерву в разі виявлення ознак неуважності.

7 травня 2018 р.