Trucks

В Україні визначили найекономічнішого водія Volvo Trucks

27 червня відбувся український фінал традиційного змагання з економічного водіння Volvo Truck Driver Challenge 2018, який проходить в Україні вже в 4-й раз. Головне завдання змагань – проїхати визначеним маршрутом з найменшою кількістю пального.
В Україні визначили найекономічнішого водія Volvo Trucks

Цього року змагання з економічного водіння Volvo Trucks Driver Challenge 2018 у Україні складалися з чотирьох етапів, два з яких були проведені в Києві і по одному - у Львові та Мукачеві. Всього в них взяли участь 43 водія з різних транспортних компаній. Переможці кожного з регіональних етапів зустрілися в фіналі, 27 червня. Змагання проводилися на Одеській трасі.

Організатори до останнього дня фіналу тримали головну інтригу. Крім основної вантажівки – сідельного тягача Volvo FH Dragon, яка бере участь на регіональних етапах, фіналісти повинні були проїхати на самоскиді Volvo FMX 420 (8х4). І це при тому, що не один з них раніше не їздив на такій вантажівці.

«Інтрига, яка утримувалася до останнього дня – додатковий автомобіль Volvo FMX. Ми завантажили його 21 т піску. Це модель FMX 8х4 з двигуном 420 к.с., автоматизованою коробкою передач I-Shift і з 17-кубовим кузовом Meiller. Кожен з фіналістів зміг відчути машину на Одеській трасі», говорить Олександр Дмитренко, представник з продажів комерційної техніки Volvo Trucks.

Кожному з фіналістів шляхом жеребкування була надана можливість по черзі проїхати 40-кілометровий маршрут на магістральному автопоїзді і на самоскиді. Результати витрат пального підсумовувалися і по ним вже виділячи переможця. «Маршрут довжиною 40 км був з великими перепадами висот. Водіям потрібно було визначитися, де відпустити педаль газу, щоб вантажівка сама використовувала накат, а де додати газу, щоб вчасно піднятися на підйом. У двох водіїв вийшов однаковий результат, а у двох інших різниця склала 0,5 л», коментує Олександр Дмитренко.

«Компанія Volvo буде завжди приділяти багато уваги саме водієві. Цього року змагання проходили за новим форматом, і ми хочемо донести до власників компаній той факт, що водій - велика і дуже важлива складова прибутковості будь-якого транспортного підприємства. Ми сьогодні говоримо не тільки про паливну економічність. За нашою статистикою, водії, які навчилися правильно їздити і управляти автомобілем, це ті водії, які дбайливіше і уважніше ставляться до свого знаряддя праці. Той, хто економить паливо, також економить і гальмівні колодки і дбайливо ставиться до автомобіля при їзді по поганих дорогах», говорить Олександр Санін, генеральний директор компанії «Вольво Україна».

У підсумку перше місце, з сумарним результатом витрати пального 21.8 л завоював водій Віктор Кукульник, з компанії «Вітаві-Транс» (м.Мукачево).

Це його вже друга перемога - перша була на змаганнях в 2016 році.

Друге місце - з сумарним результатом 22,4 л - виборов водій Роман Савінов з компанії «Сокар Транс». Бронзовим призером - 23,3 л - став водій Сергій Богомолов з ПП Зубарєв. Четверте ж місце (23,6 л) дісталося водію компанії «Агрологістика» - Віталію Шевчуку.

Переможець Віктор Кукульник отримав смарт-годинник Garmin Volvo UnlimitedEdition, який дозволить стежити за різними параметрами вантажівки, а також путівку на міжнародний фінал змагань Volvo Trucks Driver Challenge 2018, який пройде 13-14 вересня в шведському місті Гетеборг.

ПОСИЛАННЯ на відео: https://youtu.be/0F7lXc_Sv8o