Trucks

Новаторська робота Volvo Trucks у сфері автоматизації: людина та безпека у центрі уваги.

Невпинний прогрес автоматизації транспортних засобів обіцяє захоплюючі можливості для транспортної галузі та суспільства в цілому. І впродовж цілих двох десятиліть Volvo Trucks знаходяться в авангарді еволюції технологій автоматизації. Новий двосерійний фільм презентує погляд Volvo Trucks на автоматизацію і на те, які зміни вона може принести в наш спосіб життя і роботи в близькому майбутньому.
Новаторська робота Volvo Trucks у сфері автоматизації: людина та безпека у центрі уваги.

Технологічні можливості завтрашнього дня надихають і інтригують кожне покоління. Сьогодні технології розвиваються швидше ніж будь-коли. Робототехніка поступово захоплює сферу послуг. Легкові і вантажні автомобілі управляють самі собою. Це може створити враження доволі безликого та функціонального майбутнього. Хоча автоматизація вже відіграє величезну роль у нашому житті, для Volvo Trucks людина завжди була та залишиться в самому центрі філософії інновацій. Сьогодні, коли технології наближаються до точки, де уявлювані радикальними концепції наближаться до нас на відстань простягнутої руки, Volvo Trucks продовжує розробляти практичні рішення, які зроблять життя водіїв, клієнтів та інших учасників дорожнього руху більш простим і безпечним.

Фільми «Автоматизація - великі зміни» і «Автоматизація - шлях у майбутнє» від Volvo Trucks висвітлюють сучасні актуальні питання, пов'язані з технологіями вантажівок майбутнього. Обидві частини фільму в деталях показують життя і роботу двох головних дійових осіб із Volvo Trucks, Саско Куклєва і Анн-Софі Карлссон. Також у фільмі брали участь водій вантажівки Лукас Стромаєр із Австрії і сезонний працівник Рогіні Тизер із Лондона. Фільм показує перспективи і цілі невпинної роботи Volvo Trucks в області автоматизації, а також надії і турботи тих, на чиє щоденне життя вона безпосередньо вплине.

Саско Куклєв, директор відділу автономних рішень, має чітке бачення та відверто розповідає про можливості, які він передбачає у найближчому майбутньому. «Без сумніву, ми побачимо, як безпілотні вантажні автомобілі від Volvo на дорогах стануть частиною нашого буденного життя. Конкретні строки залежатимуть від багатьох речей, таких як правила дорожнього руху, дорожня інфраструктура та, звичайно, стандарти безпеки», - продовжує Куклєв.

Тоді як перехід до повністю автоматизованих транспортних засобів є частиною розробок, сама поточна робота залишається націленою на поступове впровадження автоматизації з метою покращення роботи водія шляхом підвищення безпеки, продуктивності і комфорту. «Автоматизація не означає знищення робочих місць», - стверджує Анн-Софі Карлссон, директор відділу досліджень впливу людського фактору в автоматизації.  "У майбутньому попит на досвідчених водіїв залишиться так само високим. З ростом торгівлі та населення у світі будуть зростати й перевезення вантажів. Автоматизація означає зробити його більш ефективним».

Роботи Volvo Trucks над автоматизацією не лише націлені на глобальні перспективи, а й тісно пов'язані з полегшенням повсякденного життя, як, наприклад, для водія Лукаса Стромаєра. Професіонал, який водить автоцистерну в південній Австрії, часто вимушений завантажуватися у тісному місті Грац з дуже щільним рухом. «Дуже важко управляти великим автомобілем на вулицях з інтенсивним рухом. Треба дивитися пильно навкруги. Не завадила б ще сотня очей».

Вважаючи на те, що людина завжди залишиться вразливим фактором, і що дорожній рух невпинно ставатиме все більш напруженим, команда автоматизації Volvo Trucks приділяє багато уваги питанням безпеки.  Ключові пілотні проекти з автоматизації вантажівок для роботи в шахтах, на плантаціях цукрової тростини та для вивезення сміття показали, що технологія автоматизації не лише підвищує безпеку, а й значно збільшує продуктивність, а рух вантажівок колонами дозволяє зменшити витрати пального та викиди СО2.

Долучаючи клієнтів до постійного діалогу і досліджень, що стосуються цих розробок, Volvo Trucks намагається утримувати питання людського фактору в центрі уваги. Робота над автоматизацією транспортних засобів буде й далі вестися так, щоб приносити користь клієнтові, водію та суспільству в цілому.

ПОСИЛАННЯ на фільм «Автоматизація - Великі зміни»: https://youtu.be/r534osAUz38

ПОСИЛАННЯ на фільм «Автоматизація - Шлях у майбутнє»: https://youtu.be/BkKGIizzXZs

22 лютого 2018 р.

Gallery