Trucks

Anna Wrige Berling
2023-05-23
Технології та інновації Безпека
Author
Anna Wrige Berling
Traffic and Product Safety Director at Volvo Trucks

9 нових та оновлених функцій безпеки Volvo Trucks

Технології мають фундаментальне значення для сучасної безпеки дорожнього руху – і це, безумовно, стосується компанії Volvo Trucks, яка протягом багатьох років розробляє безліч новаторських функцій. Тепер же було представлено цілу низку нових функцій безпеки, які відіграють важливу роль у реалізації концепції Volvo «нуль аварій», що має на меті унеможливити всі нещасні випадки за участю вантажівок Volvo.

Було розроблено дев'ять нових та оновлених функцій для попередження водіїв про небезпеку та виявлення інших учасників дорожнього руху поблизу вантажівки, з урахуванням різноманітних ситуацій та умов. Тут ми розглянемо окремі функції та оновлення, а також те, як вони можуть підвищити безпеку для водіїв та інших учасників дорожнього руху.

«Ми впроваджуємо додаткові системи безпеки, які розширюють можливості водія, допомагаючи захистити його та інших учасників дорожнього руху. Використовуючи останні технічні досягнення, ми можемо передбачити потенційні зіткнення і допомогти запобігти їм», – говорить Анна Вріг Берлінг, директор з безпеки дорожнього руху та продукції компанії Volvo Trucks.


Як розробляють системи безпеки для вантажівок

Всі нові функції безпеки є кінцевим результатом безперервного процесу розробки, заснованого на широкому дослідженні аварій. Це стало можливим завдяки тому, що вже понад 50 років компанія Volvo Trucks збирає та аналізує дані про аварії за участю своїх вантажівок. Цей величезний багаж знань про те, що спричиняє аварії, висвітлює загальні сценарії та надає безцінну інформацію під час створення систем безпеки для новітніх вантажівок Volvo.

«Не секрет, що безпека завжди була невід'ємною частиною нашої ідентичності. Ми не лише проводимо глибокі дослідження аварій, а й ретельно розглядаємо безпеку вантажівок з усіх точок зору. Свідченням такого способу мислення є наші кампанії «Зупинись, подивись, помахай» та «Бачити і бути помітним», – говорить Анна Вріг Берлінг.

Безпека дорожнього руху завжди була надзвичайно важливою для Volvo Trucks. Останнім часом вона вийшла на перший план у політичному порядку денному завдяки новим законодавчим актам, таким як Загальні правила безпеки ЄС, які вимагають встановлення активних систем безпеки на вантажівках. Volvo Trucks вітає посилення законодавчих вимог до безпеки. Більше того, деякі з її нових та оновлених систем виходять за рамки законодавчих вимог і навіть перевищують їх.

Анна Вріг Берлінг каже, що також надзвичайно приємно бачити технології безпеки, які можуть допомогти водієві в інших аспектах, наприклад, зменшуючи стрес, який він може відчувати, наприклад, у жвавих містах. Як вона каже: «У Volvo Trucks ми, як і раніше, вважаємо, що водії є найважливішою системою безпеки. Однак наші нові функції безпеки розроблені для того, щоб підтримати їх на сучасних жвавих дорогах і допомогти знизити ризик зіткнень. Завдяки новим технологіям, постійним дослідженням аварійності та цілісному баченню безпеки вантажівок ми можемо наблизитися до нашої мети – нуль аварій».

У Volvo Trucks ми, як і раніше, вважаємо, що водії є найважливішою системою безпеки. Однак наші нові функції безпеки розроблені для того, щоб підтримати їх на сучасних жвавих дорогах і допомогти знизити ризик зіткнень.

Нові функції безпеки

1. Система моніторингу фронтальної «сліпої» зони  (Front Short Range Assist )Нова

Допомагає зменшити кількість зіткнень, попереджаючи водія про появу пішохода або велосипедиста в зоні ризику перед вантажівкою. Покликана допомогти підвищити безпеку для всіх учасників дорожнього руху.

 2. Попередження про відкриття дверей (Door Opening Warning) - Нова

Ця інтелектуальна система, встановлена з обох боків вантажівки, допомагає запобігти зіткненню відчинених дверей з іншими учасниками дорожнього руху, коли вантажівка стоїть на місці, навіть коли двигун вимкнений. Таким чином, вона забезпечує додатковий захист велосипедистів і пішоходів з обох боків вантажівки.

 3. Система запобігання боковим зіткненням (Side Collision Avoidance Support) - Нова

Призначена для зменшення ризику зіткнень під час повороту або зміни смуги руху, відстежуючи зони з боків автомобіля та попереджаючи водія про наявність інших учасників дорожнього руху в цих зонах. Завдяки тому, що система запобігає боковим зіткненням з обох боків вантажівки, а також запобігає аваріям, пов'язаним зі зміною смуги руху, ця функція перевершує майбутні регуляторні вимоги.

 4. Автоутримування (Auto Hold) - Нова

Функція Auto Hold допомагає утримувати вантажівку в нерухомому стані до натискання на педаль акселератора, забезпечуючи впевненість і допомогу водієві на схилах і пагорбах.

 5. Система контролю тиску в шинах (Tire Pressure Monitoring System) - Нова

Має вдосконалені датчики, встановлені на ободах шин, які можуть попередити водія про низький тиск і будь-який підвищений ризик розриву або спущеної шини. Ця система також перевищує законодавчі вимоги і здатна відстежувати ширший діапазон показників низького та високого тиску. Окрім безпеки, додаткові переваги цієї функції також включають в себе кращу енергоефективність.

 

Оновлені функції безпеки

6. Попередження про зіткнення з екстреним гальмуванням (Collision Warning with Emergency Brake) - Оновлена

Удосконалена система екстреного гальмування Volvo Trucks вже давно перевершує законодавчі норми, допомагаючи запобігти зіткненням ззаду. Вона використовує новітні технології радарів і камер у передній частині вантажівки.

 7. Система оповіщення водія (Driver Alert Support) - Оновлена

Ця інтелектуальна функція, вперше запропонована компанією Volvo Trucks задовго до того, як це стало законодавчою вимогою, відстежує та аналізує рух вантажівки по смузі руху, щоб виявляти втому та сонливість водія. Система попереджає, а потім інформує водія про необхідність зробити перерву, коли це необхідно. Наразі її оновлено, щоб використовувати новітні технології камер, встановлених на вантажівці.

 8. Інтелектуальна система контролю швидкості (Intelligent Speed Assist ) - Оновлена

Ця інтелектуальна функція інформує водія про обмеження швидкості, виявляючи дорожні знаки та відображаючи обмеження на дисплеї панелі приладів. Наразі її оновлено для відображення обмеження швидкості для даної комбінації транспортних засобів.

 9. Адаптивне дальнє світло (Adaptive High Beam) - Оновлена

Адаптивне дальнє світло автоматично вимикає світлодіодні сегменти передніх фар при наближенні інших транспортних засобів під час руху вночі. Таким чином, дальнє світло зберігається і на інших ділянках, де немає інших автомобілів. Тепер має оновлений радар і камеру.


Для отримання додаткової інформації про нові та оновлені функції безпеки відвідайте сайт місцевого ринку.

Саме так системи активної безпеки підтримують водіїв і допомагають знизити ризик зіткнень