Trucks

Alen Becirovic
2023-06-15
Технології та інновації
Author
Alen Becirovic
Product Manager Electrical and Software

Чому програмне забезпечення може бути найпростішим способом оптимізації Вашої вантажівки

Вантажні автомобілі стають все більш високотехнологічними, тому програмне забезпечення стало так само важливим, як і будь-які їхні механічні частини або компоненти. Насправді, в сучасній автомобільній промисловості програмне забезпечення відіграє важливу роль у підвищенні часу безвідмовної роботи, безпеки та паливної економічності.

Завантаживши нове програмне забезпечення, власники вантажівок можуть додавати функції та можливості до свого транспортного засобу, щоб підвищити його продуктивність. Вони також можуть адаптувати вантажний автомобіль до нових робочих завдань або способів використання. Наприклад, якщо маршрут вантажівки змінюється з міського на регіональний, зміна програмного забезпечення I-Shift може допомогти оптимізувати її для нових умов експлуатації.

«Програмне забезпечення є абсолютно скрізь», – каже Хелена Кнаппе, менеджер з оригінальних запчастин Volvo компанії Volvo Trucks. «Воно використовується для моніторингу та управління всім. Трансмісія, камери безпеки, потужність і крутний момент двигуна, аудіосистема – навіть коли Ви використовуєте клаксон, Ви використовуєте програмне забезпечення».

Це означає, що вибір правильного програмного забезпечення є важливою частиною вибору специфікації вантажівки, але, на відміну від більшості механічних частин, воно забезпечує набагато більшу гнучкість і можливості, коли справа стосується поліпшення продуктивності вантажівки та її адаптації до різних умов і завдань. А темпи розвитку програмного забезпечення для вантажівок свідчать про те, що відстежувати нові пропозиції та доступні опції дуже корисно.

«Щотижня ми розробляємо нові оновлення, і зараз наша комерційна пропозиція охоплює близько 300 програмних пакетів», – каже Хелена. «Але ми також маємо багато адаптацій для клієнтів, де ми розробили варіанти, що відповідають конкретним потребам окремих клієнтів, і цей асортимент налічує понад 3000 варіантів».

Будь то збільшення часу безвідмовної роботи, заощадження пального або підвищення продуктивності, переваги від адаптації програмного забезпечення часто забезпечують швидке повернення інвестицій

Що таке адаптація програмного забезпечення для вантажівок?

Адаптація програмного забезпечення відрізняється від оновлення програмного забезпечення, коли існуюче програмне забезпечення замінюється на новішу версію, як у випадку із застосунком на смартфоні. З іншого боку, адаптація програмного забезпечення – це коли до вантажівки додається нова функція або опція (або видаляється у випадку даунґрейду програмного забезпечення), щоб змінити її експлуатаційні характеристики та продуктивність.

Наразі найпопулярнішими пакетами програмного забезпечення Volvo Trucks серед клієнтів є такі:

  • Load Indicator – програмне забезпечення, яке дає змогу відстежувати завантаженість вантажівки та навантаження на вісь, що полегшує контроль максимально допустимої ваги без ризику перевантаження.
  • Battery Management – програмне забезпечення для моніторингу стану акумуляторної батареї.
  • Fleet Fuel Optimization – програмне забезпечення для максимальної оптимізації функцій економії пального вантажівки.
  • Engine Idle Shutdown – програмне забезпечення, яке дозволяє автоматично вимикати двигун, якщо він не працює протягом певного періоду часу.

Volvo Trucks також пропонує низку адаптацій програмного забезпечення для трансмісії I-Shift для конкретних застосувань, таких як перевезення на далекі відстані, міські перевезення або будівництво. Кожен пакет налаштовує різні параметри, включно зі стратегією перемикання передач, крутним моментом і налаштуваннями доочищення відпрацьованих газів, відповідно до передбачуваної експлуатації. Серед результатів – покращена паливна економічність, потужність та довговічність.

«Усі адаптації програмного забезпечення покликані підвищити цінність для клієнта», – каже Ален Бечірович, менеджер з продукції Volvo Trucks. «Будь то збільшення часу безвідмовної роботи, заощадження пального або підвищення продуктивності, переваги від апґрейду програмного забезпечення часто забезпечують швидке повернення інвестицій. Наприклад, Load Indicator економить час і допомагає контролювати дотримання норм, а також може допомогти вам уникнути штрафів за перевантаження».

 

Коли слід виконувати адаптацію програмного забезпечення вантажівки?

Найбільш очевидною відправною точкою під час вибору програмного забезпечення є визначення того, що Вам потрібно, разом з усіма іншими функціями, коли Ви вперше купуєте вантажівку. Однак однією з переваг програмного забезпечення є можливість легко змінювати та адаптувати його відповідно до вимог.
Незалежно від того, чи йдеться про зміну власника транспортного засобу, його перепрофілювання для іншого застосування або використання для сезонних робіт, адаптація програмного забезпечення може стати Вам в нагоді.

«Навіть якщо вантажівка використовується для тих самих цілей, цілком можливо, що з моменту її придбання було розроблено нове програмне забезпечення, тому варто ознайомитися з доступними варіантами», – каже Ален.

Для отримання додаткової інформації про адаптацію програмного забезпечення зверніться до місцевого дилера Volvo Trucks.