Trucks

Краща оглядовість

Пересування міськими ділянками може представляти проблеми для водіїв вантажівок. Саме тому кабіна Volvo FE з низько розташованим входом була нещодавно модернізована з метою покращення оглядовості, безпеки, ергономіки та продуктивності.
Volvo FE LEC на вулицях міста
Завдяки пониженому розташуванню сидіння водія Volvo FE LEC вирізняється суттєво покращеною круговою оглядовістю та наближує положення водія до інших учасників руху.

Щільний дорожній рух, пішоходи, велосипедисти, вузькі вулиці та ділянки з обмеженим простором — це лише невелика частина перешкод, з якими доводиться рахуватися водіям під час роботи в умовах міста. Однак, кабіна Volvo FE з низько розташованим входом (LEC) завдяки своєму дизайну сприяє покращенню оглядовості, ергономіки та комфорту водія.

«На вулицях міста водію потрібно постійно спостерігати за ситуацією навколо та встановлювати зоровий контакт з уразливими учасниками дорожнього руху, наприклад, пішоходами та велосипедистами», — каже Андерс Еденхолм, менеджер сегменту перевезень, Volvo Trucks. «Завдяки пониженому розташуванню сидіння водія та зменшенню «мертвих зон» ми можемо суттєво покращити кругову оглядовість і наблизити положення водія до інших учасників руху».

Кабіна з низьким входом вирізняється низьким розташуванням вхідної сходинки, що пришвидшує та спрощує посадку й висадку з кабіни. Оновлена Volvo FE LEC також оснащена функцією нахилу, що опускає вхідну сходинку на 9 см нижче й дозволяє водію входити у кабіну майже як у звичайний пасажирський автобус.

«Деякі водії, які працюють, наприклад, у сфері міських перевезень, входять і виходять з кабіни по 50 разів на день — це призводить до суттєвого напруження колін, щиколоток і спини», — пояснює Йохан Ярленгріп, спеціаліст із функцій робочого місця водія. «Понижене розташування вхідної сходинки не лише нівелює це напруження, а й допоможе залучити та утримати на роботі хороших водіїв, адже саме це часто є причиною, з якої люди відмовляються від цієї роботи».

Перша кабіна Volvo FE LEC була випущена в 2009 році в якості адаптованої моделі для сміттєвозів у Лондоні. Однак вона завоювала таку популярність, що скоро почала пропонуватися в якості стандартної моделі. Нова модернізована версія включала додаткові функції, що сприяли ще більшому покращенню її переваг.

Серед них: додаткове бокове вікно з боку пасажира та двері, що могли відкриватися на 90 градусів. Дизайн з центральним розташуванням панелі приладів залишився без змін — він забезпечує покращену ергономіку завдяки знаходженню всіх часто використовуваних засобів керування в безпосередній близькості до водія. Кабіна може також поставлятися з широким набором додаткових та індивідуальних функцій для ще більшого покращення рівня безпеки, часу безвідмовної роботи, продуктивності й екологічності.

Робоче середовище водія
Інтер'єр кабіни вирізняється ергономічним дизайном: всі найбільш використовувані засоби керування зручно розташовані. Низька вхідна сходинка, двері, що відкриваються на 90 градусів, і функція нахилу суттєво зменшують навантаження на коліна, спину та руки водія, адже замість того, щоб підійматися до кабіни, можна просто ввійти й вийти з неї. 

Продуктивність
У Volvo FE LEC можуть розміститися до чотирьох осіб, а низький вхід дозволяє водію заощадити час на посадку та вихід із кабіни. Завдяки двигуну потужністю 350 к. с. вантажівка Volvo FE LEC гнучка, маневрена та вирізняється коротким циклом прийому вантажу. Крім того, вона також може поставлятися з коробкою передач I-Shift, що спеціально адаптована для сфери перевезень і будівництва.

Оглядовість
Завдяки пониженому розташуванню місця водія останній знаходиться ближче до дороги, що сприяє кращій круговій і ближній оглядовості. Додаткові вікна у дверях зі сторони пасажира та за середньою стійкою також покращують прямий огляд і нівелюють наявність відповідних «мертвих зон».

Екологічність
Volvo FE LEC CNG працює на стисненому природному газі, а при використанні біогазу — дозволяє зменшити викиди вуглецю на 70 %. Компанія Volvo також пропонує альтернативні силові лінії для експлуатації вантажівки в місцях, де діє обмеження на використання дизельних транспортних засобів.

Безпека
Поряд з покращеною оглядовістю Volvo FE LEC також вирізняється функціями активної безпеки на кшталт системи попередження зіткнення з функцією екстреного гальмування. Це дозволяє додатково зменшити ризик виникнення аварій за участю вразливих учасників дорожнього руху або інших транспортних засобів. Крім того, кабіну було додатково укріплено для покращення захисту водія й оснащено FUP (системою протипідкотного захисту) в стандартній комплектації.

Експлуатаційна готовність
Volvo FE LEC може поставлятися з широким спектром телематичних пристроїв і засобів комунікації, що сприяють відстеженню роботи вантажівки, своєчасному виконанню профілактичного обслуговування та наданню послуг. Покращена оглядовість також зменшує вірогідність зіткнень на ділянках з обмеженим простором.

Volvo FE — функції кабіни з низьким входом

  • Ширша, нижче розташована сходинка.
  • Понижене розташування сидіння водія.
  • Додаткові вікна для покращення оглядовості.
  • Кабіна доступна в опціональному виконанні з плоскою підлогою, що забезпечує чотири сидячих місця та наскрізний доступ до кабіни, а також у стандартному виконанні з одним водійським і одним пасажирським сидінням.
  • Оптимізована коробка передач I-Shift і ПЗ.
  • Також можливе оснащення альтернативними силовими лініями.

Рекомендована специфікація

  • двигун потужністю 350 к. с. для покращеної маневреності.
  • коробка передач I-Shift для роботи в сфері міських перевезень або будівництва.
  • до трьох додаткових пасажирських сидінь.
  • додаткові вікна за середньою стійкою і в дверях з боку пасажира.
  • регульований спойлер на даху для забезпечення мінімального опору повітря та покращеного споживання пального.