Trucks

Підготовка вантажівки до другого життя

Вартість перепродажу — важлива складова загальної вартості володіння вантажівкою, тому на неї необхідно звернути увагу з самого початку. Різниця між вантажівкою, що швидко продається, та вантажівкою, яку довго не вдається продати, часто криється у невеликих деталях.
Volvo FH
Те, що ви обираєте при замовленні нової вантажівки, в майбутньому матиме суттєвий вплив на її вартість перепродажу.

Сьогодні покупці вантажівок з пробігом мають доступ до широкого вибору варіантів у Інтернеті, через що цей ринок вирізняється високим рівнем конкуренції. Для забезпечення максимальної вартості перепродажі ваша вантажівка має виділятися та відповідати вимогам і очікуванням покупців.

Перше та найголовніше: ви повинні переконати потенційних покупців, що за вашою вантажівкою дбали та вона знаходиться у гарному стані. Це потребує від вас розумних інвестицій, дбайливого ставлення та необхідності думати заздалегідь. Часто клієнти мають лише коротку можливість оглянути вантажівку, і будь-які ознаки зносу одразу поставлять хрест на потенційній продажі. Навіть якщо тріщина поверхнева, вона може створити враження, що за вантажівкою не дбали і вона знаходиться в поганому стані. Тому необхідно обов’язково дбати про власну вантажівку протягом усього періоду експлуатації. 

«Нові власники шукають надійності — для них це часто значить більше, ніж для перших власників, оскільки вони не захищені гарантією», — каже Горан Траванчіч, директор відділу вантажівок з пробігом, Volvo Europe. «Вам необхідно надати дійсну історію обслуговування вантажівки, яка продемонструє, що вона проходила регулярне технічне обслуговування в авторизованих майстернях і оснащувалася оригінальними запчастинами».

При замовленні нової вантажівки часто існує спокуса повністю пристосувати її під власні потреби. Та чим вужче сфера використання, тим вужче буде коло потенційних покупців. 

«Якщо ви пристосуєте вантажівку до вимог регіональних перевезень, згодом її буде важко продати покупцю, що займається перевезеннями на далекі відстані», — додає Горан Траванчіч. «Найбільш розповсюджена помилка — поступитися кількістю кінських сил заради економії грошей. Однак через декілька років таку вантажівку буде важко продати, оскільки більшості покупців потрібно більше кінських сил».

Ще на етапі придбання вантажівки зауважте, що скоріш за все її згодом потрібно буде продати, та прийміть до уваги потреби й очікування клієнтів на ринку. Часто варто вкласти трохи більше коштів у додаткові функції та потужність, адже вони окупляться за рахунок вищої вартості перепродажу. «Вартість вашої вантажівки — це сума, яку захоче запропонувати за неї покупець», — каже Горан Траванчіч. 

«Все просто: якщо ви не можете знайти покупця, її вартість дорівнює нулю».

 

Обслуговування
Добре задокументована історія обслуговування від авторизованих постачальників послуг — чудовий доказ відмінного стану вантажівки для будь-якого потенційного покупця.

Колір
Стандартні кольори підходять якнайкраще, адже унікальні та спеціальні кольори можуть звузити коло потенційних покупців. Білий створює найменше проблем, оскільки наступному власнику буде легше пристосувати вантажівку до нанесення логотипу нової компанії та надписів.

Запчастини
Використання оригінальних запчастин Volvo — це гарантія надійності вантажівки та її належного стану в очах покупця.

Шини
Старі або зношені шини негайно обрушать вартість вашої вантажівки в очах покупців.

Кабіна
Велика кабіна з додатковим простором і двома ліжками може бути варта додаткових витрат, адже її буде легше продати.

Інтер’єр
Підтримуйте кабіну у чистому й охайному стані. Покупці обов’язково помітять поганий запах або пошкоджене оздоблення, що змусить їх відмовитися від покупки. 

Двигун
Оскільки ринок демонструє тенденцію до підвищення кількості кінських сил, інвестиція у потужніший двигун в довгостроковій перспективі окупиться за рахунок більшої вартості перепродажу.

Спойлери
Недостатня кількість спойлерів може насторожити покупця на візуальному рівні та створити враження підвищеного споживання пального. Оскільки після придбання вартість їх встановлення вища, варто інвестувати в спойлери ще на етапі купівлі.