Trucks

Покращте продуктивність за допомогою навчання водіїв

Курси з навчання водіїв від Volvo Trucks — це поєднання спеціальних знань та практичних навичок для максимального збільшення продуктивності вантажівки.
Ілюстрації
У транспортній галузі, що вирізняється високою конкуренцією, досвідченість водія відіграє вирішальну роль для забезпечення високого рівня продуктивності, безпеки та споживання пального.

У транспортній галузі, що вирізняється високою конкуренцією, досвідченість водія відіграє вирішальну роль. Саме тому Volvo Trucks пропонує різноманітні курси підготовки водіїв.
Ці курси розробляються відділом підвищення кваліфікації Volvo Trucks і проводяться кваліфікованими інструкторами — вони допоможуть водіям використовувати потенціал вантажівки на повну.

«Вантажівка Volvo — потужний інструмент для водіїв. Щоб керувати нею ефективно, необхідно добре знати вантажівку та використовувати її технологічні можливості в повному обсязі», — розповідає Емануеле Піга, голова відділу надання послуг з підвищення кваліфікації і підтримки водіїв, Volvo Trucks.

Серед переваг навчання — вища прибутковість завдяки збільшенню продуктивності, зменшене споживання палива, покращені умови роботи водіїв і менший рівень зносу транспортних засобів.

Крім того, програма навчання водіїв допомагає залучати та утримувати талановиті кадри: «Галузі катастрофічно бракує хороших водіїв. Програма покращення кваліфікації водіїв — ключ до гарного іміджу професії та гарантія того, що водії не залишатимуть цей бізнес», — каже Майкл Бьорйесон, менеджер з сервісів з використання пального компанії Volvo Trucks.

Протягом 2018 року навчальна програма Volvo Trucks зазнає подальшого оновлення для відповідності індивідуальним потребам компаній-учасників і водіїв. 

Транспортний бізнес і законодавство
Норми, що регулюють робочі умови водія, набувають подальшого ускладнення. Цей курс покликаний пояснити та пролити світло на роль водія, а також норми щодо водіння та часу відпочинку. Його мета — навчити учасників легко орієнтуватися в нормах для забезпечення максимального рівня продуктивності й одночасного зменшення ризиків, які виникають через втому та перенапруження водіїв.

Ефективне водіння
Водій — це важливий чинник для досягнення високої паливної ефективності, оскільки в залежності від стилю водіння рівень споживання палива може варіюватися в межах 30 відсотків. В рамках цього курсу водії дізнаються, як у повному обсязі користуватися функціями паливної ефективності вантажівки, а також як оптимально використовувати кінетичну енергію транспортного засобу. Ефективне водіння не лише дозволяє заощадити кошти, воно позитивно позначається на довкіллі та знижує напруження водія.

Безпечне перевезення вантажів
Вантажі різної маси та розміру кріпляться по-різному. Фіксація вантажу підлягає суворому регулюванню з метою уникнення відкріплення вантажу та мінімізації загроз і ризиків аварій, а також зменшення шкоди для вантажу та транспортного засобу. На додаток, в рамках цього курсу водії дізнаються про ноу-хау зі зменшення ризику крадіжки вантажу, випадки якої трапляються все частіше.

Здоров’я і перша допомога
Завдяки поєднанню теоретичних і практичних занять водії дізнаються про способи покращення свого фізичного стану, відпочинку та харчування. В рамках цього курсу надається огляд принципів ергономіки та демонструються фізичні вправи, які можна виконувати за кермом для уникнення професійних травм. Крім того, курс включає заняття з порядку дій при аварії, правил першої допомоги та штучного дихання.

Безпечне водіння
Безпечне водіння може зменшити ризик травмування, знизити витрати та покращити час безвідмовної роботи. Більше того, воно може стати вирішальним фактором для успішної діяльності транспортних компаній. Зрештою, мало яка компанія хотіла б, щоб кадри однієї з її вантажівок виплили у новинах після ДТП? Після проходження курсу водії зможуть долати маршрут, краще усвідомлюючи ризики та спосіб їх мінімізації. На додаток вони отримають краще розуміння систем безпеки вантажівки.

Робота в будівельній галузі
Що робити водію будівельної вантажівки, щоб не застрягнути в багні? Або не перевернутися на пересіченій місцевості? Цей унікальний курс присвячений щоденним проблемам, пов’язаним з водінням на будівельних майданчиках, часто з нерівним і небезпечним дорожнім покриттям, а також використанню спеціальних функцій будівельних вантажівок. Зрештою, цей курс — посібник з безпечного та ефективного водіння вантажівок Volvo на бездоріжжі.